Türkiye liglerinde uzun yıllardır görev yapan onlarca gözlemci, futboldaki "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında MİT'in olumsuz rapor vermesi nedeniyle yarın yapılacak seminere çağrılmadı.

Türkiye liglerinde uzun yıllardır görev yapan onlarca gözlemci, futboldaki "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında MİT'in olumsuz rapor vermesi nedeniyle yarın yapılacak seminere çağrılmadı. Bu isimler arasında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır da bulunuyor. Çağrılmayan gözlemcilerin TFF ile ilişkilerinin kesildiği iddia edildi.

Hürriyet'ten Adil Demirçubuk'un haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), MİT'ten gelen raporlar doğrultusunda daha önce 150 civarında hakem, gözlemci, kurul üyesi ile yollarını ayırırken, bugün yeni isimler ortaya çıktı.

TFF, yarın yapılacak Gözlemci Semineri'ne uzun yıllardır Türkiye liglerinde görev yapan onlarca gözlemciyi çağırmadı.

Bu isimler arasında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, Fahir Ersoy, Metin Aydoğan, Necdet Erdilek, Turgut Sığıç ve Hasan Başdemir'in bulunduğu öğrenildi.

ESKİ MHK ÜYELERİ DE ÇAĞRILMADI

Ayrıca, Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki son Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapan ve TFF'nin gözlemci kadrosunda bulunan Bünyamin Gezer, Sadettin Güler, Zafer Demir, Yıldıray Arslan, İsmet Cengiz, Erdal Güleç, Hakan Özkan ve Hikmet Öksüzoğlu da seminere davet edilmedi. Bu isimlerle de yolların ayrıldığı belirtiliyor.

İLHAMİ KAPLAN SON DAKİKADA

Bu arada Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) Kuddusi Müftüoğlu'nun yerine başkanlığa getirilen Yusuf Namoğlu'nun, yönetim kuruluna almak istediği eski hakem İlhami Kaplan'ın da son dakikada MİT'ten gelen olumsuz rapor nedeniyle yönetime alınmadığı öğrenildi. Kaplan, Namoğlu'nun daha önceki MHK yönetim kurulunda da görev yapmıştı.