Transferindeki amacının sürekli forma giymek olduğunu belirten Olcan, "Trabzon'da kaybolup giderim, diye bir korkum olmadı. Futbolumun üstüne koyup daha iyi olmayı hedefledim. Trabzonspor'da iyi başlangıç yaptığıma inanıyorum. Her şey yolunda gidiyor ve umarım ileride daha da iyi olacak" diye konuştu.

"COUCEİRO BANA TÜRK ANTRENÖRÜN YAPMAYACAÐINI YAPTI"
Fenerbahçe'de oynadığı dönemde forma şansı bulamadığını, Karşıyaka'ya kiralık gidip geldikten sonra da kaybolma korkusunu yavaş yavaş yaşamaya başladığını vurgulayan Olcan, daha sonra şunları söyledi:

"Gaziantepspor'a gittiğimde de Fenerbahçe'deki gibi kaybolma korkusu yaşadım. Hayatımı değiştiren en önemli etken Gaziantepspor'un o dönemki Portekizli teknik direktörü Couceiro oldu. Takımı devraldıktan sonra beni sürekli oynattı. Her şekilde güvendi. Kötü oynasam bile ne taraftarın, ne de basının önüne attı. Şans vermeye devam etti. Sonrasında kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Şu anda burada olmamı Couceiro'ya borçluyum. Türk antrenörün yapmayacağını bana yabancı antrenör yaptı. Kötü oynasam da bana güvendi."

"İDMANDAN 3 SAAT ÖNCE TESİSLERE GELİYORUZ"
Trabzonspor'daki arkadaşlık ortamını beklentilerinin çok üzerinde bulduğunu da sözlerine ekleyen Olcan, Türk ve yabancı oyuncuların bu kadar kaynaştığı, arkadaşlığın bu kadar üst düzeyde olduğu bir takım görmediğini anlatırken de şöyle dedi:

"Hiç yabancılık çekmedim. Oyuncular idmandan 3 saat önce tesislere gelip sohbet ediyor, oyun oynuyor, birlikte eğleniyor. Çok sıcak bir ortam var. Böyle bir ortamı açıkçası beklemiyordum. Tüm oyuncular daha önce kendilerini kanıtlamayı Venüsbet başarmış yetenekli isimler. Böyle bir kadroyu bir araya getirdiği için kulübü tebrik etmek lazım."

Olcan, futbol hayatında şu ana kadar tek kırmızı kart görmesini ise rakibiyle empati kurmasına bağlarken şöyle konuştu:

"Asla kötü niyetli düşünmem. Kendimi sakatlanacak rakibimin yerine koyarım. Tek kırmızı kartımı da topa elle müdahale ettiğim için gördüm. Saha içinde mücadeleden kesinlikle kaçmam ama sertliği asla aklıma getirmem. Hakemler de artık benim yapımı biliyorlar."

Fenerbahçe'de de futbol oynadığını, ancak takımını bu kadar seven bir taraftar topluluğunu Trabzonspor'dan başka bir yerde görmediğini vurgulayan Olcan, son olarak şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını oynadığımız İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda müthiş bir atmosfer vardı. Hüseyin Avni Aker'de de sürekli dolu tribünler ve coşkulu bir taraftar desteğiyle oynuyoruz. Bu da Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor."

TARAFTARIN SEVGİLİSİ
Trazonspor'da forma giydiği 2 aylık dönemde oynadığı futbol ve kişiliğiyle bordo mavili taraftarların sevgisini kazanan Olcan, iki ay üst üste taraftarlarca ayın futbolcusu seçildi. TrabzonCell abonelerinin oylarıyla Ocak ayının futbolcusu seçilen Olcan, Şubat ayında da yine taraftarların en çok beğendiği ve oy gönderdiği isim olmayı başardı.

Olcan, Süper Lig'de 11 kez formasını giydiği Trabzonspor adına 4 gol kaydetti.

Editör: TE Bilişim