YILDIZLARLA OYNADI

Trabzonlu Futbolcu Burak Karan Suriye’de Esat güçlerinin hava saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi. Karan, Real Madrid Sami Khedira ve Schalke 04 oyuncusu Kevin-Prince Boateng ile takım arkadaşı olduğu belirlendi. Öte yandan Karan’ın frikik ustası olduğu öğrenildi.

SURİYE’YE YENİ GİTTİ

Burak Karan’ın Almanya’da dünyaya geldiği ve Alman U17 Milli takımında oynadığı belirlendi. Karan, 2008 yılında futbolu bıraktıktan sonra Suriye’de bulunan muhalif güçlere yardım toplatığı ve bir süre önce Suriye’ye gittiği tespit edildi.

Bir süre önce Alman Bild Gazetesi sütunlarında taşıdığı ve dünyaya duyurduğu Suriye’de çatışmada öldürülen Alman U 17 Milli Takım oyuncusu Burak Karan’ın Trabzonlu olduğu ve Akçaabat Nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Karan, 1986 yılında Kuzey Batı Almanya'da, Wuppertal, Kuzey Ren-Vestfalya kentinde dünyaya geldi ailesinin Trabzon’dan Almanya’ya yıllar önce göç ettiği öğrenildi. Almanya’nın çeşitli futbol kulüplerinde top koşturan Karan, dünya yıldızları ile takım arkadaşlığı yaptı. Real Madrid Sami Khedira ve Schalke 04 oyuncusu Kevin-Prince Boateng de dahil olmak üzere Almanya'nın mevcut parlak futbol yıldızları ile takım arkadaşlığı yaptı.


HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

2008 yılında futbol oynamaktan vazgeçen ve savaşta ezilen Müslümanlara yardım etmek istediğini akrabalarına ifade eden Karan, takım arkadaşlarına  "Para ve kariyer benim için önemli değildir” dediği öğrenildi. Tanzanya’da çeşitli terörist faaliyetlere karıştığı ileri sürülen ve Kenya’da alış veriş merkezi başkanına katıldığı için göz altına Ahmet Erdoğan’ın arkadaşı olduğu için eski yıldız oyucu Burak Karan, Almanya Federal Polisleri tarafından gözaltına alındığı fakat hiçbir eyleme katılmadığı gerekçesi ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Burak, Suriye'deki militanlara yardım için başta ilaç olmak üzere bağış toplamış ve yolladığı öğrenildi. Ancak yardımların yerine ulaştırılamadığını öğrenince 7 ay önce karısını ve iki çocuğunu alarak Türkiye sınırına gittiği burada da 11 Ekim'de, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Aziz kasabasına bağlı bir köyde, hükümet güçlerinin hava saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim