Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Yıldırım Demirören, Servet Yardımcı ve diğer TFF yöneticilerini, Türk futbolunu uçuruma yuvarlamakla suçladı. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Ulusoy, “Ne dışarıda başarılılar ne içeride. Futbolda iç huzuru yok ettiler, ülke dışında da itibarımızı sıfıra indirdiler” dedi. Ulusoy, görevden ‘alındıkları’ yıl FIFA sıralamasında 10. sırada yer alan Türkiye’nin 54. basamağa gerilemesini de ‘affı olmayan’ suç olarak yorumladı. Ulusoy, UEFA Disiplin Komitesi’nin 2 yıllık bir aradan sonra 2011’e ilişkin dosyayı yeniden açmasının nedenini Yıldırım Demirören federasyonunun ‘pasif tavrı’ biçiminde değerlendirirken şöyle konuştu: “Ülke olarak bir karar alıyorsun; doğru yanlış, onu tartışmıyorum. O günlerde görevde olsam, alacağım kararın ülke futbolunu nasıl kaostan çıkaracağını herkes görürdü. Ama arka arkaya TFF Başkanlığı koltuğuna oturanlar bu işi çözemedi. Şimdi UEFA, TFF’nin aldığı kararı kabul edilemez bulmuş olsa gerek, TFF’ye haber vermeksizin, kulüplerden savunma istiyor. Oysa, Yıldırım Demirören’in bu gelişmeleri tahmin edip İsviçre’nin Nyon kentinde ve FIFA merkezinde kamp kurması gerekiyordu. Eğer, ülkeyi sahipsiz bırakırsan, UEFA da gelir senin yerine görev yapmaya başlar.”
 
UEFA’nın şu an sadece 2 kulüp ve 7 yöneticiden savunma istediğini de vurgulayan Ulusoy, “Bu ilk deprem. Tsunami haberleri de aldık. Ne yazık ki birçok Türk kulübü, Demirören federasyonunun basiretsizliği nedeniyle zor günler yaşayacak” diye konuştu.
 
‘LOBİMİZİ YOK ETTİLER’
 
Lobi sözcüğünün son günlerde farklı konularla gündeme geldiğini de anımsatan Haluk Ulusoy, “Türk futbolunun nasıl bir lobisi olduğunu biliyoruz. Türkiye, FIFA başkanının da, UEFA başkanının da seçilmesinde aktif rol oynamış bir ülke. Ama bunu bile kullanamayan bir federasyon var. Şimdi UEFA, gelip benim haberim olmadan benim takımlarımdan savunma isteyecek! Yok öyle bir şey. Bu TFF yönetimi ancak UEFA’nın sekreteriyle görüşür, biz ise zamanında doğrudan Blatter veya Johansson’un odasına gidip derdimizi anlatıyorduk. 2005 yılındaki tarihi ceza sonrası Türkiye’yi nasıl bir çukurdan çıkardığımızı tüm Türkiye biliyor; unutanlar varsa arşivlerde baksınlar” dedi.
 
‘PAKİSTAN’LA YARIŞIYORUZ’
 
Ulusal Futbol Takımı’nın yaşadığı düşüşe de değinen Haluk Ulusoy, “Milli maç mı var, yok mu belli değil. Milli takım sevgisini bile unutturdular halka. Bu kadar ilgisiz bir federasyon nasıl oluştu hayret. Milli takımı bıraktığımızda ülkeler sıralamasında 10.’yduk, şimdi 54.’cüyüz. Almanya, İngiltere, Fransa ile yarışırken şimdi Pakistan’larla yarışıyoruz. Halka bunun hesabını versinler; başka bir şey istemiyorum. Üstelik o dönem bizim harcadığımız para ile Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören döneminde harcanan paralar da ortada” diye konuştu.