Euro 2012'de Almanlar dosta düşmana gücünü gösterdi. Almanya, çeyrek final maçında Yunanistan'ı 4-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Panzerler, yarı finalde İtalya- İngiltere maçının galibiyle mücadele edecek. 

ALMANYA TEK KALE OYNADI 
Almanya karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren gollü bir maç olacağı belliydi. Almanlar sürekli bastırıyor, Yunanistan ise kendi yara alanından bir türlü çıkamıyordu. 

ÇALIŞAN HER ZAMAN KAZANIR 
Sonunda çalışan kazandı... Lahm, 39. dakikadaki şık vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti ancak Almanlar'ın net 5-6 gollük pozisyonu vardı. 

'SEN MİSİN BANA GOL ATAN' 
İkinci yarıda futbolun sürprizlerle olduğunu gördük. Yunanistan'ın ilk atağında Samaras topu ağlara gönderdi ve Yunanistan eşitliği yakaladı. Almanlar, 'Sen misin bana gol atan!' dercesine gol sayılarını artırmaya başladı. 

MESUT MAÇIN ADAMI OLDU 
61. dakiada Khedira'nın muhteşem tek vuruşunu izledik. Daha sonra Klose kafa vuruşuyla skoru 3-1 yaptı. Son sözü de Reus söyledi. 89'da Yunanistan'lı Salpingidis penaltı golüyle karşılaşmanın skorunu belirledi. Almanya üst üste 15. galibiyetini alırkan dünkü maçta sahanın yıldızlarından Mesut Özil de UEFA tarafından maçın adamı seçildi. Miroslav Klose, Yunanistan maçında attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda 3. golünü atmış oldu. Klose böylece Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda toplam 17 gole ulaştı. Bu alanda en golcü isim Gerd Müller'in sadece 1 gol gerisinde yer alan Klose büyük turnuvalarda attığı 17 golün 10 tanesini kafayla kaydetti. Klose ayrıca Milli takımda toplamda 64 gole ulaştı ve en golcü Alman oyuncu 68 gollü Gerd Müller'e de çok yaklaştı. 
Editör: TE Bilişim