FIFA’nın Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen kongresinde konuşan FIFA başkanı Sepp Blatter, eşitlik hallerinin bozulmadığı durumlarda baş vurulan penaltı atışı uygulamasının futbolun ruhuna aykırı olduğunu söyledi. Blatter, “Maçlar penaltılara gidince futbol bir trajedi olabiliyor. Futbol bir takım oyunu. Olay bire bir atışa dönünce ruhunu kaybediyor” dedi.

Chelsea ile Bayern Münih arasında geçtiğimiz hafta oynanan Şampiyonlar Ligi finaliyle konunun tekrar gündeme gelmesinin ardından Blatter uygulamanın değişebileceğini söyledi. Franz Beckenbauer’e seslenen FIFA başkanı, “Belki bu konuda sayın Beckenbauer bize bir yol gösterebilir” dedi. 1994 ve 2006 Dünya Kupası finalinin dışında birçok Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi finalinde de kazananı penaltı atışları belirlemişti.  

Öte yandan son dönemde dillendirilen reform çağrıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Blatter, futbolun çok değiştiğini ve bir sektör haline geldiğini belirterek, ”Reformların yapılmasına başladık” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim