Fenerbahçe'de, Trabzonspor karşılaşması öncesi teknik direktör Vitor Pereira zorlu mücadeleden zaferle ayrılmayı planladığı ilk 11'ini şekillendirmeye başladı. Bir yandan Trabzon'u devirmek diğer yandan da formayı adaletli şekilde dağıtmak isteyen Pereira'nın, son Molde mücadelesinin ardından rotasyona gideceği bildirildi. Portekizli hocanın, 3 kilit değişikliğini kalede, orta sahada ve forvet hattında yapacağı öğrenildi. Norveç deplasmanında sahne almayan Volkan Demirel, Luis Fabiano'nun yerine eldivenleri giyecek.

Topal'ın yanında Souza Son dakika hastalığı sebebiyle Molde mücadelesinin 18 kişilik kadrosundan çıkarılan Mehmet Topal'ın da durumunun düzeldiği ve Trabzon sınavı öncesi hazır hale geleceği öğrenildi. Orta alanın dinamosu olan Ozan Tufan'ın yedek olarak maça başlayacağı, Topal'ın yanında merkezde partner olarak De Souza'nın oynayacağı belirtildi. Forvette Fernandao'nun yerine bu kez Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin formayı giyeceği ifade edildi.

Meireles ve Caner imkansız

Yüksek tempo ile maça başlamayı planlayan Kanarya'da, Beşiktaş'ın bugün Akhisar'a yenilmesi halinde liderlik koltuğuna oturma ihtimali de, takımın ekstra bir motivasyonla sahaya çıkmasını sağlayacak. Öte yandan sakatlıkları devam eden Raul Meireles ve Caner Erkin'in Trabzon sınavına yetişmesinin imkansız olduğu, bir sonraki haftaya kadar hazır hale gelmelerinin planlandığı vurgulandı.