Michel Platini, ''Türkiye neyi İstediğine karar vermeli'' dedi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, ''Türkiye önce olimpiyatları mı yoksa Avrupa Şampiyonası'nı mı istediğine karar vermeli'' dedi.

Michel Platini, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya ile İspanya arasında oynanacak final maçı öncesi Kiev'de basın toplantısı düzenledi.

Final maçına evsahipliği yapacak Olimpik Stadyum'da düzenlediği basın toplantısında turnuvayla ilgili istatistiki bilgiler veren Platini, Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası evsahibi adaylığı ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın şampiyonadaki performansıyla ilgili sorulara da cevaplar verdi.

Michel Platini, bundan sonra Avrupa şampiyonlarını bir ya da birkaç ülkede düzenlemek yerine Avrupa'nın birçok bölgesine yayıp, 12-13 şehirde birden düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi. Bunun için fizibilite çalışmaları yaptıklarını anlatan Platini, bunu en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini de kaydetti.

Türkiye bir karar vermeli

Platini'nin bu açıklamalarından sonra Türk basın mensupları bunun 2020 Avrupa Şampiyonası'nı kapsayıp kapsamayacağını ve aday ülkelerin durumunu sordular.

Platini, sorulara, ''Bu şu anda benim fikrim. Bunu konuşacağız. Avrupa Şampiyonası'nı birçok farklı ülkeye ve şehre yaymayı düşünüyoruz. 12 ya da 13 şehir maçlara evsahipliği yapabilir. Bu fikrimi aralık ya da ocak ayında yapacağımız toplantılarda konuşacağız ve orada bir karara varacağız'' diye konuştu.

Platini, Türkiye'nin adaylığının bu süreçten nasıl etkileneceğiyle ilgili de, ''Türkiye öncelikle ne yapması gerektiğine karar vermeli. Olimpiyatları mı yoksa Avrupa Şampiyonası'nı mı istiyor? Ulaşmak istediğiniz bir yol var fakat siz iki yoldan gitmek istiyorsunuz. Öncelikle Türkiye'nin bir karar vermesi lazım'' ifadelerini kullandı.

''Çakır fırsatı iyi değerlendirdi''

Türk gazetecilerin FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın şampiyonadaki performansıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Platini, başarılı hakemden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Platini, Cüneyt Çakır'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Chelsea arasında oynanan yarı final maçında kendisine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiğini ifade ederek, ''Cüneyt Çakır turnuvada çok başarılı maçlar çıkardı. Bizim kendisine olan güvenimizi boşa çıkarmadı. Cüneyt Çakır fırsatı iyi değerlendirdi'' diye konuştu.

Platini, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyerek seyirci rakamları, maçların izlenme oranları ve turnuvaya gösterilen ilgi konusunda da bilgiler verdi.