Başbakan Erdoğan’ın “Kurumlarla bireyleri ayırın” yorumuna “Sistem böyle” yanıtını veren Platini, Malta’da “Şike olaylarında en büyük suçlu futbolculardır. Ömür boyu men almalılar” dedi.

 

Son yıllarda futbola en çok zarar veren olayların başında kuşkusuz, birçok ülkede arka arkaya patlak veren şike skandalları geldi.

Yeşil sahalarda yaşanan bu karışık süreçte herkesin gözünü çevirdiği UEFA Başkanı Michel Platini, dün Malta’da yaptığı açıklamalarla akılları karıştırdı. Türkiye’de bulunduğu sürede Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şike konusunda “Kurumlarla bireyleri ayırın” yorumuna, “Evet haklısınız. Ama sistemböyle işliyor” yanıtını veren Platini, Malta ziyaretinde aynı konuyla ilgili, “En büyük suçlular futbolculardır” ifadesini kullandı.

 

Maçlarda yapılan manipülasyonların futbolun geleceği için en büyük tehlikelerden biri olduğunu söyleyen Platini, “Bu olaylar futbolu öldürüyor” dedi. Şike konusunda ‘sıfır tölerans’ politikalarının devam ettiğini ifade eden Avrupa futbolunun patronu, şike faaliyetlerine karışan kişilerin futboldan ömür boyumen edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Maç manipülasyonunda futbolcuların kritik bir role sahip olduğunu belirten Fransız futbol adamı, “Sahaya yansıyan şike olaylarında futbolcuların büyük bir sorumluluğu var. Bu konuda en büyük sorumluluk onlarda” diye konuştu.

‘FAIR-PLAY İÇİN 3 YIL SÜRE VERDİK’

Kulüpleri yakından ilgilendiren konulacak olan ‘Finansal Fair-Play’ hakkında da konuşan Platini, bu uygulamayı kulüpleri ayakta tutmak için hayata geçirdiklerini söyledi. Takımların bu kurallara uymaları için 3 yıllık bir süre verdiklerini açıklayan Fransız futbol adamı, “Finansal fair-play gelecek sezondan itibaren uygulamaya konacak. Bu kurallar kulüplere yardımcı olmak için düzenlendi. Takımların borçları kontrol edilemez durumda ve bu UEFA’yı endişelendiriyor. Mali kayıpları azaltıp onları ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim