FIFA Etik Komitesi Basın Sözcüsü Andreas Bantel, UEFA Başkanı Michel Platini'nin 90 günlük cezasının CAS tarafından onaylanmasının ardından açıklama yaptı.

Fransa basınına konuşan Bantel, "Bu durumda, yolsuzluk yapıldığına dair bir onay gelmiş olmuyor. Soruşturmanın kaderi değişecektir. Yolsuzluk kabul edilemez. Başka davalar ve soruşturmalar da var. Blatter'in ve Platini'nin yıllar boyunca ceza almasının önünde bir engel kalmadı. Platini, kesinlikle uzun yıllar ceza alacaktır. Blatter'in durumunun da Platini'den bir farkı yok. Çok büyük ihtimalle, her ikisine de ömür boyu ceza gelecek." dedi.

Platini, 1.8 milyon euroluk bir ücreti 2011'de tartışmalı bir şekilde aldığı ve kaynağını açıklayamadığı için 90 günlük tüm futbol aktivitelerinden men cezası almıştı. CAS da cuma günü öğlen saatlerinde Platini'nin yaptığı itirazı reddederek cezayı onadı.

Sözlerini sürdüren Bantel, "CAS'ın kararı sırasında, Platini'nin daha uzun vadeli ceza almasını sağlayacak bazı bilgiler ve kararlar da var" dedi.

Öte yandan, Michel Platini, EURO 2016 kura çekimi sırasında da UEFA Başkanı olarak törende yer alamayacak.
Editör: TE Bilişim