Rutten, Trabzonspor karşısında sadece defansif değil, ofansif de oynayıp gol atmaya çalışacaklarını belirterek, “İlk maçta kendi oyunumuzu oynayıp sadece defansif değil ofansif anlamda iyi bir derece almak ve mutlaka gol atmak istiyoruz. Yarın maçtaki ambiansın bizi fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Böyle bir ambiansta ilk defa oynamıyoruz. Daha önce Varşova maçında yüksek ambians vardı. Bu ambiansın oyuncularımız için de bir avantaj olacağını düşünüyorum. Umarız burada iyi bir futbol oynar, iyi bir sonuç alırız” diye konuştu.

Rutten, Burak ve Colman’a önlem alacaklarını da belirterek, “Burak Yılmaz’ı tabiki biliyoruz. Şu anki duruma baktığınızda ayağına değen her top gol oluyor. Ama Burak ve Colman ile ilgili nasıl bir önlem alacağımı şu anda anlatamam. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde büyük takımlara karşı çok iyi bir performans sergiledi ve çok az Betkanyon bir fark ile Şampiyonlar Ligi'ne devam edemedi. Bizim de dikkatli olmamız lazım. Kağıt üzerinde PSV, Hollanda Ligi'nde birinci sırada, Trabzonspor Türkiye'de 4. sırada. Normalde bizim tur atlamamız lazım ama kesinlikle bu şeylere bakmamak, futbol oynamak lazım” şeklinde konuştu.

Rutten, Schalke 04’ten eski oyuncusu Halil Altıntop’a da övgüler yağdırarak, “Halil, Halil'dir. Bugün otelde odama girdiğimde bir buket lale vardı. Kimden olduğunu bilmiyordum. Halil, odama bir buket lale göndermiş. Bu Halil'in nasıl düzgün ve iyi bir insan olduğunu gösteriyor. Halil'in Bundesliga ayarında bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Geleceğin ne getireceğini bilemem ama benim için çok değerli bir insan. 'Amsterdam'dan gelen laleler' isimli bir şarkı vardır. Ben Almanya'dayken o şarkıyı söylerdim. Oradan aklında kalmış. Ondan göndermiş galiba laleleri” dedi.

PSV Takım kaptanı Maikel Verkoelen ise Trabzonspor karşısında kendisinin fazla bilgisi olmadığını ifade ederek, “Hocalarımızdan gereken bilgileri aldık. İyi oyunculara sahipler. Kendi sahalarında güçlü olduklarını biliyoruz. İyi bir sonuç alıp kendi sahamıza iyi bir neticiyle umarım gideriz'' dedi.