Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılan 80'inci olağan genel kurulunda divan başkanlığını Rize Belediye Başkanı Ak Partili Halil Bakırcı yaptı. 217 delegeden 87'sinin katıldığı kongrede oyların tamamını alan Metin Kalkavan yeniden başkanlığa seçildi.Kalkavan, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Çaykur Rizespor'u Süper Lige taşımak olduğunu belirterek, "Ligde borç yükünü hafifletmeye çalışırken, bir yandan da sportif başarı yakalamaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak ne kadar iyi işler yapsak da, sportif başarı gelmeyince kendimizi anlatmak zor. Bunun bilincindeyiz. Takımın bir yandan borç yükünü hafifletirken diğer yandan da Süper Lig hedefini tutturmak Betlike istiyoruz" dedi.

Ligin ikinci yarılarının her zaman zor olduğunu ifade eden Kalkavan, "Bu yıl da ikinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. İki maçta puan almayı başaramadık. Ama lige iyi bir dönüş yapacağımıza inancım tam. Bunu başaracak güce ve inanca sahibiz" diye konuştu.Bu arada gene kurulda söz alan delege Ömer Şan, genel kurulun 40 dakikada tamamlanmasına ve kulübün faaliyetlerinin yeterince anlatılmamasına tepki gösterdi.

Metin Kalkavan'ın yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Halim Mete, İmdat Sütlüoğlu, Ömer Faruk Ofluoğlu, Ekrem Yüce, Süleyman Basa, Cengiz Mataracı, Hasan Kartal, Sadullah Köse, Süleyman Pınarbaşı, Ali Haydar Er, Mustafa Baltacı, Ali Rıza Köroğlu, Ali Osman Çelik, Rafet Suyabatmaz."

Editör: TE Bilişim