Türkiye’nin İzlanda’ya 3-0 kaybettiği maçta hatalı gollerle eleştirilen Onur Kıvrak, Türk futbolunun önemli isimlerinden Rüştü Reçber ile benzer bir kaderi paylaştı. Ay-yıldızlıların 2002 Dünya Kupası elemelerinde 6 Haziran 2001 tarihinde oynadığı Makedonya maçında yediği hatalı 3 golle tartışmalara neden olan efsane eldiven, kupada kendini göstermiş ve Oliver Kahn’ın peşinde turnuvanın en iyi 2. kalecisi seçilmişti.

Benzer bir durumda olan Onur Kıvrak da Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 yolunda şanssız bir maç geçirdi. 26 yaşındaki eldivenin yaşadıklarını değerlendiren Rüştü Reçber, meslektaşına sahip çıkarak, “Onur yetenekli bir kaleci. Uzun yıllar Milli Takımımız’ın kalesini koruyacak bir isim. Her kalecinin zaman zaman performanslarında sıkıntılar olur. Onur da bunlardan birini yaşadı. Bunlarla daha çok karşılaşacaktır. Bu noktada hem psikolojisini düzeltmeli, hem de moralini toparlamalı” dedi.

Onur’un yaşananları geçmişte bırakması gerektiğini söyleyen Reçber, “Yaşadıklarını geçmişte bırakıp, yoluna bakmalı. Önünde daha uzun yıllar var. Daha az hata yapmak için dikkatli olmalı” diye konuştu.

Milli maçta yenilen golleri de analiz eden tecrübeli futbol adamı, “Onur’un yediği ilk 2 golde hatası vardı. Bazı teknik açılar var. Mesela bir kaleci uçtuğunda sırt üstü düşmez. Ben kendisine bunu geçen yıl da söyledim. Kaleci dengesini her zaman sağlam tutmalı. Uçuş dengesini ayarlamalı. Çünkü düştüğünde ikinci topa hemen hamle yapabilmeli” ifadelerini kullandı.