Habertürk yazarı Meriç Müldür, haziran ayındaki Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi öncesi kulislerin nabzını tuttu.

"Futbol Federasyonu genel kurulu haziran ayında toplanacak, başkanlık seçimini yapacak. Yıldırım Demirören'in görev süresi doluyor fakat yeniden aday olması bekleniyor. 2012'deki seçime tek aday olarak girmiş ve seçilmişti. Yine tek adaylı bir seçim mi olacak yoksa başka adayların da isimleri gündeme gelecek mi? İşte bu sorunun cevabı şimdilik net değil.

ULUSOY VE GÜMÜŞDAĞ

Haluk Ulusoy'un başkanlığı istediği biliniyor. Gerekli şartlar oluşursa yarışa girmesi de bekleniyor. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın ismi de zaman zaman telaffuz ediliyor olsa da kendisi bugüne dek bu yönde bir görüş bildirmedi. Ancak futbola yön veren isimlerden biri olması, özellikle son dönemde alınan kararlarda başrol oynaması Gümüşdağ'ı da olası adaylar arasına sokuyor.

Seçim yaklaştıkça Türk futbolunun patronluğu için bu tablonun dışında farklı isimler de gündeme geliyor.

SADRİ ŞENER A TAKIMI’NDA!

Bunlardan birisi de Galatasaray eski başkanı Adnan Polat. Polat'ın ismi daha önce de telaffuz edilmiş, eski başkan o günlerde bu teklifi geri çevirmişti. Kulislerde konuşulanlara göre başkanlık için Adnan Polat yine gündemde. Pek sıcak bakmasa da ciddi bir ısrar var. Hatta bu konu futbol ve iş dünyasının önemli isimleri arasında masaya yatırıldı, enine boyuna tartışıldı, yönetimin A takımı bile oluşturuldu.

Bu ekip Türk futbolunun artık elinden tutmaları, kaos ortamından kurtarmaları ortak fikrinde buluştu. Bu ekip öyle boş ekip değil. A Takımında kimler mi var?

Ferit Şahenk, Serdar Bilgili, Sadri Şener, Hüsnü Güreli... Benim kulağıma gelen isimler şimdilik bunlar. Polat'a teklifi yapan da Ferit Şahenk. "Gel federasyon başkanı ol. Kabul edersen ben de yönetime girerim" diyor. Şartlar oluşur mu, bu ekip göreve soyunur mu? Bekleyip göreceğiz. Ama belli ki kulisler hareketli..."
Editör: TE Bilişim