Sağlam, Samsun'da katıldığı bir törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A Milli Takımın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'ndaki durumunu değerlendiren Sağlam, "Hollanda ile A Milli Takımımız çok iyi mücadele etti, çok ciddi bir karşılaşma oynadı, biraz şanssızdı. Tamamen kazanmayı hak ettiği bir oyun oynadı, maalesef hak ettiği puanları alamadan bitirdi" diye konuştu.

"Bu maç gelecek adına şunu gösterdi, bu çocuklar istediği zaman Hollanda'yı deplasmanda yenebilecek oyun ve mücadeleyi ortaya koyabiliyor" diyen Sağlam, "Dolayısıyla A Milli Takım, grubunda bundan sonraki 5 maçı kazanacak isteği ve arzuyu gösterebilir. Bu nedenle gruptaki şansı konusunda ilk 2 içinde olabilmesi biraz zor gibi ama Hollanda ile bir yarışın içinde olacak gibi gözüküyor" ifadesini kullandı.

Yabancı oyuncuların serbest bırakılmasının Türk futboluna olumlu şekilde yansımasını ümit ettiğini aktaran Sağlam, Süper Lig'de şampiyonluk yarışının çok heyecanlı geçtiğini söyledi.

"Şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar devam eder"

Sağlam, şöyle konuştu:
"Süper Lig'de son yıllarda hiç görmediğimiz şekilde 3 takımlı bir şampiyonluk yarışı var. Onun altında yine 3 takımlı bir Avrupa kupalarına katılma mücadelesi. Altta daha henüz küme düşenlerin çok netleşmediği bir yarış var. Belki küme düşen takımlar birkaç hafta içinde netleşebilir ama şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar devam edecek. Keşke bu takımlara Trabzonspor, Bursaspor da katılabilse ve şampiyonluk yarışı çok takımlı devam etse. Son yıllara baktığımız zaman görülen durum bile rekabet ortamının ve ligin seyir seviyesinin ve kalitesinin üst seviyede olması, önemli bir durum. Güzel ve heyecanlı son 9 hafta bizi bekliyor." 

"Avrupa veya Asya'da takım çalıştırabilirim"

Eskişehirspor'dan ayrılırken ligin sonuna kadar hiçbir takımı çalıştırmayacağı yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Sağlam, "Ligin bitmesini bekliyorum. Sezon sonunda inşallah kendimiz için hayırlısı olan bir takımla anlaşmayı düşünüyorum. Bundan sonraki hedefimiz ligin üst sıraları için oynayan, daha ekonomisi üstün, kuvvetli, kendimizi ifade edebileceğimiz bir takımla anlaşmak. Bu tabi ki Türkiye de olabilir, Avrupa veya Asya'da bir takım da olabilir" dedi.