Beşiktaş'ın hocası Samet Aybaba dün maç sonrası geleceğiyle ilgili "Yarın (bugün) başkan Orman ile görüşeceğim" dedi ama yönetim bugünü beklemeden onu uçakta gönderdi. İlk hedef Heynckes

Beşiktaş'ta Samet Aybaba devri sona erdi... Dün maç sonrası Aybaba dün Kayserispor yenilgisi sonrası, "Beşiktaş takımı iyi organize olduğu ve kadrosunu güçlendirdiği zaman her maçını kazanmak ve şampiyon bitirmek ister. Ama kısıtlı kadro varsa, imkanlar düşükse bulunduğu yere saygı göstermek lazım" dedi. Aybaba, görevden ayrılacağı iddialarıyla ilgili ise "Yarın (bugün) başkan ile görüşeceğim" demekle yetindi. Ancak siyah-beyazlı yönetim bugünü beklemedi. Kayseri maçı dönüşü uçakta Aybaba'ya görevine son verildiği bildirildi.

ÖNCELİK ALMAN DİSİPLİNİNDE
Aybaba'nın uçakta sadece futbolcularla vedalaştığı ve kimse ile konuşmadığı dile getirildi. Bugün başkan Orman ile kulüpte görüşecek olan Orman, sözleşmeyi feshedecek. Yönetimin, Aybaba'nın yerine Alman Jupp Heynckes'i getirmek istediği öğrenildi. Bundesliga'da rekorlar kırarak Bayern Münih'i şampiyonluğa taşıyan Heynckes'in yerine ise haftalar önce Pep Guardiola'nın geleceği kesinleşmişti. Alman disiplinine önem veren siyah-beyazlı yönetimin diğer adayları da Bundesliga'dan. Geçtiğimiz sezon Schalke'yi çalıştıran Hollandalı Hubb Stevens ve Felix Magath da gündemde.

Editör: TE Bilişim