MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'de top koşturan İngiliz futbolcu David Beckham, play-off usulü oynanan ligin, Houston Dynamo ile karşılaştıkları final maçı MLS Kupası'nda, ABD'deki son 90 dakikasına çıktı. Maçın 44. dakikasında Dynamo'dan Calen Carr'ın golüyle geriye düşen Galaxy, 60. dakikada Omar Gonzales'in attığı golle skoru eşitledi. Beckham'ın 89 dakika oyunda kaldığı Galaxy, 60. dakikada Landon Donovan ve 90. dakikada Robbie Keane'nin kaydettiği penaltı golleriyle maçı 3-1 kazandı ve üst üste 2. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

1996'dan beri yapılan ligdeki 4'üncü şampiyonluğunu elde eden Galaxy, bu başarısıyla 4 şampiyonluğu bulunan D.C. United'ı da yakalamış oldu. Taraftarlar, 6 yıldır Galaxy forması giyen Beckham oyundan alınırken, ''Teşekkürler David'' tezahüratları eşliğinde İngiliz futbolcuyu uzun süre alkışladı.

Beckham, daha önce yaptığı açıklamada Los Angeles Galaxy ile harika günler geçirdiğini belirterek, ''Futbolculuk kariyerime son vermeden önce yapmak istediğim son bir görevim daha var. Bunu, ligle olan ilişkimin sonlanması olarak görmüyorum'' diye konuşmuştu.

Profesyonel kariyerine 12 yaşında Manchester United ile başlayan Beckham, dünya çapında ünlenmiş ve 2003 ile 2007 yılları arasında Real Madrid için mücadele etmişti. 115 kez giydiği İngiltere formasıyla 3 Dünya Kupası deneyimi yaşayan 37 yaşındaki Beckham'ın, bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor.