Selçuk: Bitsin bu kin

YAŞANANLARI ANLATMAK ÇOK GÜÇ

- Trabzonspor’da forma giydiğin dönemde Fenerbahçe’nin kaybettiği şampiyonluğun ardından iki kulüp arasında neden bir husumet oldu?

- Ben bunlara anlam veremiyorum. Futbol büyük bir kitleye hitap ediyor. Dünyada barışı sağlamak için bile futbol kullanılıyor. Bu oyunun böyle bir gücü var. Son zamanlarda yaşananlar anlamsız boyutlara taşındı. İnsanlar birbirini ‘öldürür’ oldu. Kendi renginden olmayana, her yerde nefretle bakılır hale gelindi. Bu tablonun devamı halinde insanlar da takımlar da zarar görecek. Umarım olaylar büyük ve uç noktalara taşınmaz. İnsanların bizim gibi düşünmesi lazım. Futbolcular birbiriyle yakın arkadaş. Beraber yemek yiyoruz, eğleniyoruz. Bu kin artık bitsin ve taraftarlar da sahadaki futbolcular gibi düşünsün.

TRABZON'U SEVMEDİĞİMİZ DÜŞÜNÜLMEMELİ

- Trabzonspor camiası, G.Saray’a gelen 4 eski futbolcusu için tepki gösteriyor. Serbest kalan oyuncunun özgür iradesini kullanması normal değil mi?

- Türkiye’de maalesef bu konular fazla abartılıyor. Ben Trabzon’da 3 yıl kaldım ve bordo mavili kulüple 3 yıllık sözleşmem vardı. Trabzon’dan kaçmadım. 3 yıl boyunca bütün maçlarda, vargücümle oynadım. Sözleşmem bittikten sonra profesyonelce düşündüm. Ayrıldım. Bir insan Trabzon’dan ayrılıyorsa orayı sevmiyor anlamı çıkarılmamalı. Başka bir neden de aramak gerekmiyor. Orası ona yetmiyordur belki. Daha büyük hedefler vardır. Farklı yaşam standartları vardır. Futbolculara saygı duyulmalı.

İyi olan futbolcunun kalması istenir, kötüyse de göndermek için ekstra çaba sarfedilir. Bu durum böyle. Yıldız diye alınan bir oyuncu gönderilmek istendiğinde ona sahip çıkanı görmedim.

TERİM'İN VARLIĞI ÇOK BÜYÜK FARK

- Yeni transferler sonrası Galatasaray’ı 2000 yılındaki o efsane kadroya benzetenlere hak veriyor musun?

- Kadroda kaliteli yerli oyuncuların bulunması her zaman avantaj. Çünkü biz bir Türk takımıyız. Yerlilerin birbirini iyi tanıması, duygularını anlaması çok önemli. 2000’deki takımın ruhu böyleydi. Herkes birbirini çok seviyor, iyi derecede tanıyordu. Duyguları ile hareket ediyordu. Başımızda Fatih Terim’in olması da büyük bir fark. Ben de bu yorumlara katılıyorum.

ÇİZGİMİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIMA EMİNİM

- Yeni takımda geçen sezonki çizginin üzerine çıkabilir misin?

- Çok daha iyi performans sergileyeceğimi düşünüyorum. Gelen isimler gerçekten çok kaliteli futbolcular. Avrupa’da başarının ilk şartı iyi kadro. Gelenlerin çoğunu tanıyorum. Hem milli takımda, hem de önceden arkadaş olduğum isimler var. Onlar benim, ben de onların performansını yükselteceğim.

PARA TARAFINA DEĞİL DOĞRUYA BAKTIM

- Hamit Altıntop’a da sana olduğu gibi F.Bahçe’den cazip bir teklif geldi. O da tercihini senin gibi kullandı. Neden G.Saray?

- Benim Galatasaray’ı tercih etmemde başka etkenler vardı. Fatih Terim ve Hasan Şaş’ın da büyük etkisi oldu. İki ismin sarı kırmızılı takımda görev yapacak olması kararımda belirleyici faktördü. Galatasaray’a karşı ayrı bir sempatim de vardı. Bu camiaya büyük başarılar için geldim. Kendi adıma doğrunun Galatasaray olduğunu düşünüp çok para tarafına bakmadan, sarı kırmızılı formayı tercih ettim.

BİZ DE ÇOK HEYECANLANDIK

- Galatasaray transfer bombalarını peşpeşe patlattı. Neler hissettiniz?

- Hocamız bize sürekli çok kaliteli isimlerin geleceğini söylüyordu. Biz de gerçekten çok mutlu oluyoruz. Çünkü iyi futbolcularla oynamak gerçekten bir oyuncu için çok önemlidir. O zaman futboldan zevk alırsınız. Hepsi ani oldu. Kısa zamanda gerçekleşti transferler. Biz de heyecan ve mutluluk duyduk.

MELO'NUN MUTLAKA KALMASI LAZIM

- Melo’nun kalması da büyük transfer olur mu?

- Yüzde olarak hesap yapamam belki ama bu yıl Melo ile çok iyi anlaştık. Birbirimizi çok iyi tamamladık. İkimizin toplam gol adedi 25. Saha içinde o beni çok iyi anlayabiliyor. Ben de onu. Gönül ister ki, tekrar birlikte oynayalım. Transferi biterse Galatasaray’a çok büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle Şampiyonlar Ligi için lazım bir isim.

BARÇA VE REAL'İ ZORLAYACAK TAKIMIZ

- Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde neler yapabilir?

- Kesinlikle gruptan çıkacağız. Kaliteli isimlerle çok daha iyi bir takım olacağız. Avrupa’da yenemeyeceğimiz bir takım olamaz diye düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde önümüze Barcelona, Real Madrid gibi sistematik bir takım çıkmadıktan sonra her rakibi fazlasıyla zorlarız ve yenebiliriz. O iki deve karşı da mücadele ederiz. Avrupa macerasını bekliyoruz.

KAPTANLIK İŞİNİ HOCAMIZ BİLİR

Takımımızın patronu Fatih Terim’dir. Kaptanlık konusunda da onun dediği olur.

- “Kadıköy’de kazanı-lan şampiyonluğu ilk olarak ben öğrendim” demiştin. Peki gerçekten, nasıl oldu bu?

- Hakemden öğrendim. Maç bitmek üzereydi. “Hoca kaç dakika var?” dedim. “Havada bitiyor” dedi. Ben de o anda yanımdaki Engin’e, “Rahat ol, havada bitiyor. Şampiyon olduk” dedim. O anı hiç unutamam.

- Kaptanlık için ne diyorsun?

- Onu ben bilemem. takımın patronu belli. Bu konuyu da hocamız Fatih Terim bilir.

O ŞAMPİYONLUĞUN TEKRARI ÇOK ZOR

Fenerbahçe’nin evi olan Şükrü Saracoğlu Stadı’nda şampiyonluğu elde etmek ve kupa kaldırmak bizim için büyük şanstı. Bunun tekrar yaşanması çok zor görünüyor.

- Kadıköy’de şampiyonluk kupası kaldırdınız. Saracoğlu’ndaki kötü dönemin sona erdiğine inanıyor musun?

- Uğursuzluk olduğunu düşünmüyorum. Bu biraz da futbol şansı. Şampiyonluğu orada elde etmek ve kupayı orada almak bizim için büyük bir şanstı. Bir daha böyle bir mutluluğun yaşanması çok zor. Galibiyet konusuna gelirsek. Biz de orada bir gün kazanacağız. Umarım en yakın zamanda olur. Olmazsa da bunu fazla büyütmeye gerek yok. Bir maç kazanmakla, şampiyon olunmuyor.

DUYGU YOĞUNLUĞU YAŞADIM

- Fenerbahçe’ye karşı bu sezon şampiyonluk yaşadın, önceki sezon ise şampiyonluğu kaybetmiştin. Nasıl bir duygu?

- Karmaşık duygular bunlar. Trabzonspor’da oynarken aynı puanla sezonu bitirdiğimiz Fenerbahçe’ye şampiyonluğu verdik. Bu sezon ise Kadıköy’de Galatasaray formasıyla şampiyonluk yaşamak çok anlamlıydı. Duygu yoğunluğu yaşadım. Galatasaray’a, “Mutlaka şampiyonluk yaşamalıyım” diye gelmiştim. Bunu başardım.

- 33. hafta son derbiniz yine Kadıköy’de. Tekrar bir şampiyonluk gelir mi?

- O derbi belirleyici olacak. Belki bizim için, belki Fenerbahçe belki de Trabzonspor ve Beşiktaş için. Ama kritik bir hafta ve maç tüm Türkiye’yi bekliyor olacak.

AVRUPA'YA GİDECEĞİM

- Kariyerinde Avrupa hayalin var mı?

- Birkaç sene sonra düşünüyorum. Şimdilik G.Saray’ın Avrupa’da başarılı olması için çalışacağım. Atletico Madrid’e giden Emre ile Arda’nın beraber olması birbiri için büyük bir şans. İkisi de birbirini iyi tanıyor ve birbirlerini çok seviyorlar. İkisine başarılar diliyorum.

SÜPER FİNAL'İ İSTEMİYORDUK

Play off sistemi kaldırıldı.

- Süper Final’e biz zaten karşıydık. Çünkü, derbiler insanlar için özeldir. Bunları sürekli oynattırıp, sıradanlaştırmak bence çok cazip değil. Play off sisteminin kaldırılması olumlu bir karar.