Şener, "Yaşanan malum süreçle ilgili yeni oluşan Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın görüşleri doğrultusunda hareket edeceğini düşünüyorum. Bana göre ay içersinde UEFA'nın İstanbul'da gerçekleştireceği genel kurul Türkiye Liglerinin kaderini belirleyecek önemli bir organizasyon olacak. Ogünü kadar beklemek durumundayız. Zaman zaman sessiz kaldığımız yönünde kamuoyunda farklı yorumlarla karşılaşıyoruz. Ancak şunun altını ısrarla çizmeliyiz ki öncelikle sessiz kalmadık. Hakkımızı gereken her koşulda aradık ve aramaya'da devam ediyoruz" dedi.

Şener, "Ses çıkarmaktan kasıt saldırgan bir tavır sergilemekse bu üslup bize uygun değil. Futbolun zaten gerilmeye yüz tutan ortamını daha da germek hiç birimize katkı sağlamaz. Ayrıca Canlı Bahis bu tavrımız güçsüz olduğumuzdan değil aksine güçlülüğümüzden kaynaklanıyor. İzlediğimiz politikanın haklılığını zaman ilerledikçe herkes görecek. Zira bugüne kadar hep süreci dışında kaldık artık tam içindeyiz. Süreci yöneten ve istediğini alan bir güç olduk. Şampiyonluk Kupasını Trabzon'a getirmeyi başarınca herkes de demek istediğimiz çok daha iyi anlaşılacak" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Sivasspor karşısında elde edilen 3 puanın büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Sahamızda geri düştükten sonra elde edilen galibiyet ve alınan 3 puan çok önemliydi. Oyuncularımız kazanmayı alışkanlık haline getiriyorlar. Puan olarak baktığımızda üstümüzdeki takımlarla aramızda fark var. Bundan sonra play-off için avantaj yakalamak istiyorsak önümüzdeki maçları da kazanmalıyız. "diye konuştu.