YABANCI STOPER

Trabzonspr Başkanı Şener, transfer listesi oluşturmak için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Transferle ilgili yaklaşık 20 gün veya bir ay sonra net sonuçların ortaya çıkacağını düşünüyorum. O tarihten sonra elimizde kesin isimler olur ve o isimleri almak için çalışmalara başlarız. Stoper arayıp duruyoruz. Stoper alacağız öncelikle. Ama benim bildiğim adarıyla, daha doğrusu bana verilen bilgilere göre stoper mevkiinde bu takımda oynayacak Türk yok. Dolayısıyla o mevkideki tercihimiz yabancı olacak. Yabancı derken Türkiye'de oynayan yabancılardan birini de kastetmiyorum. Yurt dışından olacak" dedi.

AVRUPA ALIŞKANLIK OLMALI

Bazı oyuncuların gönderileceğinin de sinyalini veren Başkan Sadri Şener, "Bazı oyuncular gönderilecek. Bu da belli. Ama bizim için önemli olan yine Avrupa kupalarında olmamız. Buna çok önem veriyoruz. Avrupa'da oynamayı alışkanlık haline getirdiğiniz zaman hem büyük moral avantajı elde ediyorsunuz hem de maddi olarak iyi bir seviyeye geliyorsunuz. Bakın Galatasaray kaç yıldır Avrupa kupalarında oynamadı. Avrupa kupalarının kulübe büyük katkısı var. 25 – 30 milyon euro gibi paralar çok ciddi rakamlar. Bu nedenle Avrupa'da her yıl olmayı çok önemsiyoruz" diye konuştu.

İÇERİDE SORUN YOK

Alanzinho ve Onur gibi iki isimle sözleşme uzatan ve iç transferde sorunu kalmayan Trabzonspor'da en merak edilen konuların başında yer alan Burak Yılmaz'ın yurt dışına transferine de açıklık getiren Başkan Sadri Şener, "Geçtiğimiz günlerde Burak'ın menaceri aradı ve 'Spekülasyonlara son vermek için istediğiniz açıklamayı yapayım isterseniz' dedi. Buna gerek görmedik. Çünkü Burak'la ilgili bir sıkıntı yok" dedi. Şener, Şenol Güneş'in sezon sonunda takımdan ayrılacağı söylentileriyle ilgili olarak ise, "Şenol hocayla ilgili de bir sıkıntımız yok" ifadesini kullandı.

BASKETBOL TAKIMI ÜZGÜN

Beko Basketbol Ligi'nde kümede kalma savaşı veren Trabzonspor, dün deplasmanda Tofaş karşısında aldığı 84 – 83'lük skorla taraftarlarını üzdü. Maçı kazanmak için büyük bir mücadele örneği gösterdiklerini ancak son periyotta yaptıkları hataların kurbanı olduklarını belirten Trabzonspor antrenörü Halil Üner, "Artık amacımız bundan sonraki maçlarımızın tamamını kazanarak ligde kalmayı başarmak. Bu amaç uğruna elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim