Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener Trabzonspor Dergisi'nin şubat ayı sayısındaki yazısında, herkesin bildiği gibi futbol dünyasında olağan dışı gelişmelerin yaşandığını belirterek, ''Elbette bu gelişmeler ülkede futbolu bitirme noktasına getirmeyecektir. Mutlaka en sağlıklı çözüm yolu, futbol ailesinin bireyleri tarafından bulunacaktır'' diye görüş belirtti.
Takım olarak 3 günde bir maç oynadıklarını ifade eden Şener, şöyle devam etti:
''Avrupa ve Türkiye kupalarında mücadele veriyoruz. Futbolun eski heyecanının kalmadığı görüşünde herkes birleşiyor. Belirsizlikler had safhada. Ama her şeye rağmen karamsar olmamalı ve bu sorunların üstesinden gelineceğine inanmak gerekli. Yaşanan tüm gelişmeler göstermektedir ki, Trabzonspor olarak sürecin başından bu yana haklılığımız inkar edilemeyecek bir gerçektir. Yeni Pashacasino oluşacak Futbol Federasyonu yapısı içerisinde Anadolu kulüplerinin de ağırlığını hissettireceği bir yapılanmanın meydana gelmesi gerekliliği şart gibi görünmektedir. Ayrıca hepimiz adım atarken, özellikle UEFA ve FIFA'nın sürece yapabilecekleri muhtemel müdahaleleri de iyi hesap etmeliyiz.''
Takım olarak bahsedilen bu atmosferde zaman zaman inişli çıkışlı bir grafik sergilemelerinin gayet doğal olduğunu ifade eden Şener, ''Ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yaptık, ancak hesapta olmayan puan kayıpları da yaşadık. Bunları telafi edecek güce fazlasıyla sahibiz. Önemli olan zor günlerde birlik, beraberlik ruhumuzdan taviz vermeden kenetlenmemizdir. Bunu başardığımız takdirde önümüzde hiçbir engel duramaz'' dedi.