Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Şenol Güneş'e iki yıllık sözleşme karşılığında 2.1 milyon euro önerdi. Güneş ise 3 milyon euro isteyince kriz çıktı. Siyah-beyazlı kulüp, Şenol Güneş ile anlaşmazlığı dondurmak için yeni sözleşmeyi ileri tarihe atacak, opsiyonla yola devam edecek. Yönetim, gelmesi muhtemel olumsuz yanıt karşısında, B planını devreye sokacak. 

İlk etapta bir yıllık opsiyonu devreye soktuğu için, zaten Şenol Güneş ile bir sezon daha gidecek olan Beşiktaş Yönetimi, yeni sözleşme görüşmelerini ileri bir tarihe erteleyecek. Transfer ve kamp planlaması gibi yeni sezonu ilgilendiren konularda aksaklık yaşanmamasını isteyen siyah-beyazlılar, gerekirse yeni sözleşmeyi ağustos ayında masaya yatıracak. Böylece olası kriz de şimdiden rafa kalkacak.Güney Kore olursa... 

Yönetimin bu hamlesi karşısında takımı zor durumda bırakmayacağı düşünülen Güneş’in de bu tercihe yeşil ışık yakabileceği belirtildi. Daha önce, “Kovsalar da gitmem” diye açıklama yaparak, uzun yıllar kalmak istediğini her fırsatta ifade eden siyah-beyazlı teknik adamın, Güney Kore’den iyi bir teklif alması durumunda bu tutumunu değiştirebileceği iddia edildi. 

Öte yandan Beşiktaş Yönetimi’nin Güneş’e alternatif olarak yabancı birkaç teknik adamı yedekte tuttuğu öğrenildi. Bazı yöneticilerin, başkan Fikret Orman’a, “Teknik direktörlük konusunda kısa zamanda çözüm bulabilmemiz gereken bir dönemle karşılaşabiliriz. O nedenle adımlarımızı hem sağlam hem de hızlı atmalıyız” diye fikir verdikleri ortaya çıktı.(Serdar Sarıdağ / Milliyet)