Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mersin İdman Yurdu maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Güneş, "Rakibimiz ilk maçından dördüncü maçına olan dönem içinde takım uyumunu geliştirdi ve iyi sonuçlar aldı. Çok değişiklik var ama uyumlu bir takım. Yabancıları fazla olan bir takım. 78 puanla şu an bizim üzerimizde Mersin İdman Yurdu. Beşiktaş maçında da bölüm bölüm iyi oynadı. Son maçına baktığımızda daha takım oyunu oynayan, pas yapabilen takım. İyi oyuncuları var. Aldığı yabancı oyuncular da uyum sağladı. Çalışkan ve dürüst bir hocaları var. Sezona başlayan takımlar içinde iyiler arasında. Eşik atlamak için iyi maç olacak. İki maç sahamızda kaybetmemiz bize zarar verdi. Geçen maçı değil gelen maçı düşünmeliyiz. Mersin maçını kazanınca neler kanacağımızı biliyoruz. Kazanmak isteyen iki takımın ortaya güzel futbol koyacağını biliyorum" diye konuştu.

"KADROYU FEDERASYON YAPIYOR"

Yabancı sınırlaması konusunda yöneltilen soruya ise Güneş, "Kadroyu antrenör yapmıyor ki. Federasyon yapıyor. Stoper alacağım ama bu yabancı. Yerli alırsam yabancı giremez. Ya 8'i serbest bırak ya 5 tane al. Ben sahada taktik idman mı yapıyorum problem mi çözüyorum belli değil. Sen düşündüğünü değiştiremiyorsun. O sana değiştirtiyor. Bu kuralı niye koyduk. 5+3+1. Bu +1 ne işe yarar bize öğretsinler. Ya 5, ya 6, ya 7 olsun. Bunu değiştirmekte yarar var. Kurallar sezon başında alınır ama saçma bir uygulama. Ya hiç yabancı gelmesin, ya sayı belirlensin. Benim için yabancı, yerli yok. Oyuncu var. Ne veriyorsa o sahada. Formasına, oyununa bakıyorum" yanıtını verdi.
Editör: TE Bilişim