Bursaspor'un yeni teknik direktörü Şenol Güneş, Başkan Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte helikopterle Bursa Özlüce Tesisleri'ne geldi.

Yeşil-beyazlı kulüp ile 1+1 yıllık anlaşma sağlayan Şenol Güneş , yönetim kurulu ile birlikte basın mensupları ve taraftarın karşısına çıktı. 

Özlüce Tesisleri'ne geldikten sonra ilk açıklamasını yapan tecrübeli teknik adam, "Bursa'ya yeni geldik. Herkese sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Şu an konuşmak için erken, birazdan konuşacağız" dedi. 

Başkan Recep Bölükbaşı ise " Türkiye 'nin en başarılı antrenörlerinden birini getirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sabır edeceğiz. Sabırdan sonra başarı gelecek" ifadelerini kullandı. 

Güneş, ""Zahmet edip geldiniz, bu kulübe sahiplenmedir. Bunu görüyorum samimi olduğunuzu düşünüyorum. Bana getiren çiçek verildi, ben çiçeklerden buket yapmak gerektiğini düşünüyorum, çiçeklerin solmasını istemiyoruz. Tesise ilk kez geldim, çok güzel. Başkanın odasının orada bir fotoğraf var, o kare ne para ile ne güçle yapılmaz. Taraftarın o günkü koyduğu değer bir göstergedir. Orada olabilmek için birlikte başlamak samimi olmak gerekir. Çok kişi çok iş yapar. Kupanın bir sembol, herkesin içinde birleştiği bir ambiyans olması gerekir.
 Bursaspor başarı ve başarısızlığı gördü, her tecrübesi var. Şampiyonluğu da düşmeyi de gördü. Ekonomik olarak güçlü bir çok takım var ama taraftar oluşturamıyor. Var olan şeyin de birlikte kullanılması önemli. Biz olmasak da taraftarlık hep devam edecek. Trabzon'da da çok söyledim, sevgi ile sahiplenilmeli, bu kulübün sahibi taraftardır. Başkan da bir taraftardır, taraftarın değerini bilip taşıması önemli. Kurallar tabii konulmalı, kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Bursaspor 3 maç cezalı. Diyelim ki 3 maçı da kazandık ama görülen taraftarın bunu yarattığıdır.

Fair playde birinci olsaydık. Maddi zararları da cabası bunun. Tabii ki üzüleceğiz, zorluklar yaşayacağız. Bir eser için herkes el ele vermeli. Bütün başarılı takımlarda dalgalanma olabilir, ama önemli olan uzun sürmemesi. Ben işi yönetmeye çalışacağım ama herkesten fikir alacağız. Bunun için önce o paylaşım duygusunu ortaya koymamız lazım. Düzgün insanlar almalıyız ama her düzgün insan da başarılı olmaz. Bursaspor'un geçmişine bakacağız ama geleceğini planlayacağız. Hepimizin beklentisi, herkesin beğeniyle izlediği Bursaspor'u izleyeceğiz. İbrahim Bey'le daha önce görüştük ama gelemezdik. Yurtiçinde ilk kez bir kulüple görüştüm, başkanımız da bizi kolayca aldı, Allah mahcup etmesin".  





HABERİN
 VİDEOSU

Editör: TE Bilişim