Bursaspor’la 1 yıllık macerasını, Türkiye Kupası finali sonrasında noktalayan Şenol Güneş, önceki gün Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’yle biraraya gelmişti.

Siyah-Beyazlılar’ın yeni sezon projeleri ve hedeflerini dinleyen Güneş, Kara Kartal’la büyük ölçüde anlaşmış, iş resmi imzaların atılmasına kalmıştı.

Yardımcısı Şeref Çiçek aracılığıyla takımı yakından inceleme şansı bulan deneyimli teknik adamın, Başkan Orman’la yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Başarılı çalıştırıcının, yeni sezonda ligde ve Avrupa’da başarı getirecek bir takım oluşturmanın şartlarını belirlediği ve takviye istediği bölgeleri açıkladığı öğrenildi.

İşte Şenol Güneş’in Orman’a birinci ağızdan ilettiği rapor;


Kale: “Trabzonspor’dan eski öğrencim Tolga Zengin ile Cenk Gönen’i, yeterli buluyorum. İkisi de sezon içinde şanssız sakatlıklar yaşamış ancak bu durumun geride kaldığını tahmin ediyorum. Üçüncü kaleci Günay Güvenç’le de beraber yeni sezona başlayabiliriz. Bu bölgeye transfer yapmaya gerek yok.”

Savunma: “Stoper hattında; Ersan, Pedro gibi isimler var. Diğer alternatif Milosevic’i pek tanımıyorum ama bu bölgeyi çeşitlendirmemiz şart. Bunun için en az 1 stoperin takıma kazandırılması gerekiyor. Sol bekte Tosic transferi başarılı, alternatifi de Motta olabilir. Sağ bekte Serdar ise güven veriyor.”

Orta Saha: “Atiba’yla sözleşme yenilenmesi doğru bir karar. Onun Türkiye’nin en iyi önliberolarından birisi olduğunu söyleyebilirim. Ek olarak; Tolgay, Veli ve Necip’le beraber takımın en sağlam yeri burası. Sosa zaten bu takımın lideri. Ancak Gökhan’ın başka bir takıma transferi söz konusuysa buraya en az onun kalitesinde yeni bir isim almamız lazım. Ek olarak Olcay’ın görev yaptığı sol kanada da bir takviye yapılmasını bekliyorum.”

Forvet: “Demba Ba ve Cenk Tosun’a ek olarak Mustafa Pektemek, forvet kadrosu için gayet yeterli. Ba, Türkiye’deki ikinci sezonunda daha verimli olacaktır. Cenk Tosun’un da takıma daha fazla katkı sağlayacağını tahmin ediyorum. Cezbedici bir teklif gelmemesi halinde Demba Ba’nın takımda kalmasını istiyorum. Onun gibi üst düzey bir ismi bulmak oldukça zor.”