Şenol Güneş “Trabzonsporluluğumu Kimse Söküp Atamaz” dedi ve eleştirilere isyan etti.

‘Ben Ağlarken Yanımda Kimse Yoktu’

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan efsanemiz Şenol Güneş’in “Şampiyonluk görmedim” sözleri Trabzonspor taraftarları kızdırmıştı. Güneş’e “Beşiktaş büyük camia, beklentinin farkındayım. Şampiyonluk görmedim. Şampiyon olmayan antrenörle şampiyon olunmaz diye bir kural yok.” sözlerinin gerekçesini sorduk. Güneş bu sözlerine tepki gösterenlere sert tepki verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

‘Bunları Konuşmak Ayıptır’

Trabzonspor’u eğer onlar sahipleniyorsa ben o Trabzonspor’da değilim. O tür konuşmalarla kendilerini Trabzonspor’un sahibi görüyorlarsa bize sıra gelmez. Hayırlı olsun o zaman. Benim Trabzonspor’um ile onların Trabzonspor’ u farklı. Bunlara cevap verilmez ki. Bunları konuşmak ayıptır.

‘Kupa Nerede Bana Gösterin’

Bana kızmış olabilirsin, sevmiyor olabilirsin. Benim Beşiktaş’a gitmemi istemiyor olabilirsin. Ama bu niyetini başka laflarla süsleme. Trabzonspor’un haklarını, haksızlığa uğradığını sen mi savunuyorsun? Ben haksızlığa uğradığımı her zaman söylüyorum. Şampiyonluk kupasını almadığımı söylemek başka bir şey! Kaldı ki benim orada söylemeye çalıştığım, şampiyonluk kupasını alamama sebebi ben değilim başkası. Onun hesabını ondan sor bana ne soruyorsun. Kupa da elindeyse onu da göster bana.

‘Ben Onlar Gibi Düşünsem’

Güneş “ Kupayı almak için savaşalım bu başka bir şey. Adaletten bahseden ben miyim onlar mı? Ne zaman bahsettiler. Güya Şenol Güneş’in bir açığını buldular diye ortaya çıktılar. Bir şeyi bulduğun zaman kendi değerini de kaybetme. Ben onlar gibi düşünsem, hiç kimse Trabzonsporlu olmazdı. Bunları konuşmak bile bana komik geliyor. Sonra niyeti bozuk adamla ne konuşacaksın. Adam seni dinlemiyor ki, çünkü niyeti başka!”

‘Niyeti Başka Adama Ne Anlatacaksın’

Güneş “Konuşmacı bir şey konuşur, ama niyeti başka olan adama ne anlatacaksın. Burada konu benim, Trabzonspor değil ki, kupayı almayan benim. Sen ortaya neden atlıyorsun, al kupayı senin olsun. Alamayan benim. Ben Trabzonspor’u ağzıma aldın mı bu zamana kadar. Benden bir beyanat duydunuz mu? Niye beyanat vermiyorum, orada bazı salaklar var. Beni konuşmak için mevzu arıyorlar”

“Ben Ne Diyeceğimi İyi Bilirim’

Güneş “Oradan ayrılırken bu transfer işine dikkat edin dedim. Sadri beyden rica ettim. Trabzonspor’un transferi önemlidir. O günden beri değişen bir şey yok. Halen orayı anlamadılar. Kimse merak etmesin ben ne diyeceğimi biliyorum. Ayrıldığım kulüple ilgili konuşmam, konuşmayı da doğru bulmam, gereksiz görürüm, cevapta vermem. Ben kendim bir hayat yaşıyorum. Bursa’ya gittim Trabzon’u konuşmadım, Beşiktaş’a geldim yine konuşmam”

‘Senin Demenle Mi Değişecekler’

Güneş “Ali Kemal, Hüseyin, Necati’yi ne kadar kötülersen kötüle onlar Trabzonsporlu. Senin demenle mi değişecek. Benim o sözlerimi anlamadan tartışmak, ‘Ali Kemal’in saçı ağarmış da yan bakmışta onun için Trabzonsporlu olmaz’ gibi ifade bunlar bana çok saçma geliyor”

“Trabzonspor Bundan Dolayı Büyüyemiyor”

Güneş “Ben hep bedel ödemişim. Şuna üzülüyorum; Trabzonsporluyum deyip te aklıselim olanların bunları konuşması çok çirkin. Demek ki Trabzonspor bundan dolayı büyüyemiyor. Bu tipler olduğundan büyüyemiyor. Bu tiplerin entellektüel seviyesini düzeltemezseniz kulüp büyümez. Sen önce kendi sorunlarına bak”

“Kendine Uyduruk Bir Şey Bulma”

Güneş “ Bana Beşiktaşlılar sahip çıkıyor. Beşiktaşlı Turgay Demir şike süresince Trabzonspor’un yanındaydı, teşekkür ettiniz mi? Ayıp ama çok ayıp. A. Suat, Özkan Sümer ve Şenol Güneş’i sevmeyebilirsin. Ama aşağılamak için kendine uyduruk bir şey bulma!”

‘Bu Kupa Kariyerimde Görünmüyor’

Güneş “Ben kupayı almadım kardeşim. Bizim olayımız ayrı bir olay. Trabzonspor kupayı hak etti. Peki, aldı mı? Bunu ben ve herkes söylüyor. Niye alamadığını tartışırsın. Benim CV’mde bu kupa görünüyor mu görünmüyor. Resmi bir şey görünüyor mu? Benim konum Trabzonspor kupayı aldı mı almadı mı değil ki. Ben kendi kariyerime baktığımda orada şampiyonluk kupası görünmüyor. Ben ‘görünüyor’ mu diyeyim. Adam bana yazı yazdı. Şampiyonluk kazanmadın, yaşın şu diye. Toplantının bütününde bugün konuşulanların alakası yok zaten. Ben o yazıya cevap vermek istedim.”

“Başka Gündem Oluşturun, İyi Takım Kurun’

Güneş “Trabzon’da başka bir gündem oluşturun. Transfer yapın, iyi bir takım kurun. Bırakın bu işleri. Ben Trabzonsporluyum. Benim kalbimde ne olduğunu biliyorum, ben huzurluyum. Benim Trabzonsporluluğum onların demesiyle sökülmez, onların demesiyle takılmaz, merak etmesinler”
Editör: TE Bilişim