Kara Kartal’da teknik direktör Slaven Bilic’le yolların ayrılmasının ardından kulübün yeni hoca adayları arasında üst sıralarda yer alan Şenol Güneş’in, Bursaspor’la olan 1 yıllık sözleşmesinin süresi bugün itibariyle doldu.

Resmi olarak boşa çıkan ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği prosedürler gereği Yeşil-Beyazlılar’ın 3 Haziran’da Galatasaray’la oynayacağı Türkiye Kupası finalinde takımının başında bu sezon son kez olacak olan 62 yaşındaki teknik adam, Başkan Recep Bölükbaşı’nın sözleşme yenileme talebini geri çevirdi. Konuyla ilgili olarak önceki gün Bursaspor’un Konyaspor mücadelesi sonrasında yaptığı açıklamada Güneş, “Kararımı kupa finalinden sonra vereceğim” dese de, Recep Bölükbaşı’nın yoğun ısrarına rağmen Galatasaray maçının ardından Beşiktaş’a imza atacağı konuşuluyor.

ÇİÇEK, BİLGİ TOPLUYOR

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin bizzat görüşerek ikna ettiği Şenol Güneş, iyah-Beyazlılar’la ilgili olarak bilgi toplamaya şimdiden başladı. İlk etapta Bursaspor’un Galatasaray’la oynayacağı karşılaşmayı düşünen ve bütün mesaisini bu maçın hazırlıkları için harcayan deneyimli teknik adamın, Beşiktaş’la ilgili olarak araştırma işini, yardımcısı Şeref Çiçek’e verdiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, uzun zamandır beraber çalıştığı Çiçek’ten gelecek rapor doğrultusunda Siyah-Beyazlılar’daki yeni yapılanmasına kupa finali sonrasında başlayacağı bildirildi.

LUCE OLMADI ÇÜNKÜ

Beşiktaş’ta Bilic’in yerine ilk aday olarak görülen Lucescu’dan Beşiktaş’a olumsuz cevap geldi. Shakhtar Donetsk’teki görevine yeni dönemde devam edeceğini açıklayan 69 yaşındaki çalıştırıcının, Ukrayna’daki yatırımlarını düşünerek böyle bir karar aldığı ortaya çıktı. Ülkedeki iç savaş nedeniyle yaptığı bütün yatırımlar zarar gören Luce’nin, Shakhtar Başkanı ve aynı zamanda da iş ortağı olan Rinat Akhmetov’la yola devam edip işlerini yoluna koymayı planladığı için kariyerine Ukrayna’da devam edeceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim