ÇAÐLAYAN'DA NELER OLUYOR?
- Duruşma sırasında söz alan Aziz Yıldırım, çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Burada neden Trabzonsporlular yok. Onlar da gelsin hesaplaşalım. Bu dava bir şike davası değildir. Ne davası olduğunu Perşembe günü açıklayacağım. Tüm spor camiasından şahitler çağıracağım. Burada Türk sporu yargılanacak. Tapelerde yer alan konuşmalarımda hiçbir suç unsuru yok."

Sezer Öztürk, mahkeme başkanının kendisine yönelttiği sorulara "Şekip Mosturoğlu ile transfer amaçlı görüştük. Benimle ilgilendiklerini söylediler. Yasa dışı bir teklif kesinlikle almadım. Eskişehirspor yönetiminin transferden haberi vardı. Ancak iddianamede bu kısım yer almıyor. Bu duruma çok üzüldüm" cümleleriyle cevap verdi.

- Murat Şahin'in savunması sona erdi. Söz sırası Sezer Öztürk'te...

- Ümit Karan'ın savunmasını tamamlamasının ardından ardından Murat Şahin savunmasına başladı.

- Eski Galatasaraylı Ümit Karan, savunmasının bir bölümünde "Ben bir Galatasaraylıyım ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem" cümlesini kullandı.

- 10. duruşma Ümit Karan'ın savunmasıyla başladı

Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker ise rahatsızlandığı gerekçesiyle duruşmaya gelmediği öğrenildi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Ümit Karan, Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Samet Güzel, Hasan Çetinkaya, Serkan Acar ve Faruk Yaşar'ın aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan eski futbolcu Ümit Karan'ın savunmasının alınmasıyla devam eden duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın da aralarında bulunduğu bazı yöneticiler de izleyici olarak katıldı.

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.