UEFA Müfettişi Miguel Fernandez Palacios, Aziz Yıldırım, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu gibi isimlerin kaderini belirleyecek ek raporunu UEFA Disiplin Kurulu'na bugün teslim etti

Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında CAS’ın mutlak kararı için geri sayım sürerken kişiler konusunda flaş bir gelişme yaşandı. UEFA müfettişi Miguel Fernandez Palacios, Disiplin Komitesi’nin kendisinden yaklaşık 2 ay önce talep ettiği kişilik hakkındaki ek raporu tamamlayarak bugün teslim etti. 25 Haziran’da Nyon’daki duruşmada Fenerbahçe’ye 2+1 yıl (Tahkim 2′ye indirdi), Beşiktaş’a ise 1 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezası veren UEFA Disiplin Komitesi, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Cemil Turan, İlhan Ekşioğlu, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı hakkında herhangi bir yaptırımda bulunmayıp, Palacios’tan ek rapor talep etmişti. Ek raporu 50 gün içerisinde tamamlayan Palacios, Disiplin Komitesi’ne sundu. UEFA Disiplin Komitesi yapacağı değerlendirmenin ardından bahsi geçen kişiler için de mutlak kararını verecek.

BURSA’NIN İTİRAZINA RET

UEFA, şike davasına müdahil olmak isteyen Bursaspor’un talebini de geri çevirdi. UEFA Disiplin Komitesi, yeşil-beyazlı ekibin bu davaya müdahil olamayacağını “Davanın içeriğinden değil sonucundan etkileniyorsunuz. Gelişen şartlar doğrultusunda ortaya çıkacak mutlak sonuç sonrası hakkınızdaki karar netlik kazanacak” gerekçesiyle Bursaspor Yönetimi’ne iletti.
Editör: TE Bilişim