YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu üyeliği görevinden istifa etti.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, istifa dilekçesinde, Haziran 2011 tarihinden beri Yükseköğretim Genel Kurulu'nun görevlendirmesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun Etik Kurulu üyesi olduğunu belirtti.
İmzasının bulunduğu Etik Kurulu raporunun sporda dürüstlüğe aykırı davrananlar için bir hakikat tokadı olduğunu savunan Doğan, ''Şahsımın ve diğer kurul üyesi meslektaşlarımın sporda dürüstçe mücadele yolunda ahlak ve etiğe aykırı davranışların bir yaptırıma bağlanmasına dönük katkısının her zaman övgüyle hatırlanacağına inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Hazırladıkları raporun UEFA tarafından da kabul edildiğinin kamuoyunca bilindiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

''Ancak spor alanında ahlak ve etiğin egemen olması yönünde diğer Etik Kurulu üyeleriyle verdiğimiz hizmeti cezalandırmak isteyenler bir süredir şahsıma karşı basın yolu ile yürütülen linç kampanyasından büyük bir memnuniyet duymalıdırlar.

Diğer yandan halen yürütmekte olduğum Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinin doğal bir gereği olarak milyonlarca liralık yolsuzlukların üzerine ısrarla gitmemin bazı çevreleri rahatsız ettiğini biliyorum.

Gerçekleştirdikleri yolsuzlukların ört bas edilmesi için yaptıkları baskılardan sonuç alamayanların yargı tarafından suçsuz görüldüğüm bir konuda gerçeği bilmelerine rağmen sanki iddialar yüce yargı tarafından sabit görülmüş gibi çıkan haberleri ellerini ovuşturarak okuduklarından eminim.''

Hakkında ısrarla haber üretenlerin kendisini arayıp iddiaların gerçek olup olmadığını sorma cesaretini bile gösteremediklerini belirten Doğan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

''Ancak bütün kamuoyu bilmelidir ki hak bildiğim adaleti arama ve dürüstlük yolunda tek başına kalsam bile asla ödün vermeyeceğim. Şahsıma karşı yürütülen haksız kampanyanın hem mensubu olduğum Yükseköğretim Kurulu hem de Türkiye Futbol Federasyonu'nu yıpratmasına müsaade etmem mümkün değil. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.''

YARGITAY ŞİKENİN ONANMASINI İSTEDİ

Yargıtay Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezalarının onanmasını istedi.

Yargıtay Başsavcılığı, başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Futbolda Şike Davası'nda hüküm giyen bazı sanıkların cezasının onanmasını talep etti. 2 yıldır devam eden Futbolda Şike Davası ile ilgili kararda sona yaklaşıldı.

Yerel mahkemenin verdiği kararın ardından hem sanıklar hem de savcının itirazları nedeniyle dava dosyası Yargıtay'a gitmişti.

Gözler Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin vereceği karara çevrilmişken Yargıtay Başsavcısı'nın görüşü de netleşti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tebliğnamesini hazırladı ve Yargıtay'a gönderdi.

Tebliğnamede Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Cemil Turan ve Bülent Uygun gibi isimlerin de cezalarının onanması isteniyor.

Aziz Yıldırım geçtiğimiz yıl mahkeme tarafından verilen kararla toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezalarla ilgili nihai kararı Yargıtay verecek. 
Editör: TE Bilişim