Şike soruşturmasında artık karar vakti geldi. Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak olan 22. duruşmanın ardından verilecek cezaların açıklanması bekleniyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin yaklaşık 1 yıldır tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında Cuma ya da en geç Pazartesi günü kararı vermesi bekleniyor.

Ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurmak, 4 kez şike girişiminde bulunmak, 6 kez dolandırıcılık girişiminde bulunmak ve 3 kez de teşvik şikesi girişiminde bulunmak suçlarından yargılanan Fenerbahçe HaberTS.com olarak tüm gün gelişmeleri canlı olarak takip edeceğiz...

16:00 - Hakim, tahliyeye dair taleplerin ara kararda değerlendireceğini söyledi.

15:55 - Nihai karar pazartesi saat 10:00'da verilecek. Bugün ise ara kararın verileceği belirtildi.

15:27 -Uygun: "Eskişehir teknik direktörü iken bununla ilgili olanı hadi anlayayım ama Sivas'la olanı kabul edemem"

Bülent Uygun: "Örgütü kabul etmiyorum, gönül adamı, vefa adami Fenerbahçe Başkanı'na isnat edilen örgütü kabul etmiyorum, onurumu ve beraatimi istiyorum"

Hakim: Aklıma takıldı bir şey sorayım, Trabzon maçında ilk yarida en çok koşan Sezer ama 2. yarı çıkarttin. O mu istedi ?

Bülent Uygun: "Hayır, stresinden çıkarttım"

Hakim: "Trabzonspor maçında?"

Bülent Uygun: "Hayır o maçta 90 dakika oynadı"

Hakim: "Ha Fener maçındaydı"

Bülent Uygun: "2-1 mağluptuk top direkten döndü 2-2 olacakti, bu benim taktiksel kararımdı"

14:29 - Ali Kıratlı söz aldı ve savunmasını yaptı. İşte açıklaması: "Hiçbir örgütün üyesi olmadım. Genetik kodlarımda birinin adamı olmak yok. Etik Kurulu bana sormadan beni medyanın önüne attı. Şu anda Küçükçekmece Baş Savcısı Mehmet Berk, iddianamede belirttikleriyle, ofsaytta bekleyip, gol atmaya çalışan oyuncu gibi. Meşhur dillere pelesenk Kıbrıs seyahatimi anlatmıştım ya, tahliyeden sonra da 3 kez gittim. Beraatimi maçın son düdüğüyle birlikte veriniz. Fenerbahçe'den başka herşey benim için teferruattır."

14:25 - Ridvan Dilmen de davayı takip ediyor

14:17 - Duruşma yeniden başladı

14:05 - Aykut Kocaman mahkeme salonuna geldi.

13:00 - Duruşmaya öğlen arası verildi.

ŞENER: "F.BAHÇELİLERLE ŞİKE YAPMAM KOMİK"

12:45 - Sadri Şener'in avukatı Fatih Mahmutoğlu, teşvik yapıldığı iddiaları geçen tapelerle ilgili "Teşvik yapmak isteyen Sadri Şener olmadığı tam aksine Melih Gökçek tarafından istendiği görülmektedir. Gabric'in puan alınması karşılığında Ankaragücü'ne verilmesi talebi Sadri Şener'den değil, Melih Gökçek'ten gelmiştir" dedi.

Trabzonspor Başkanı ise, Ankaragücü maçına ilişkin görüştükleri kişilerin Fenerbahçeli olduğuna dikkat çekti ve "Hamdi Akın ile Melih Gökçek Fenerbahçelidir. Onlarla şike yapmam mümkün değil; hatta komik" ifadelerini kullandı.

12:30 - Kenan Yaralı, yararlanmak istediği kanun numarasını şaşırınca, mahkeme salonunda kısa süreli bir gülüşme yaşandı.

12:20 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Gökçek Vederson'un avukatına gözaltı süresince yapılanları anlatmamasını istedi.

11:50 - Aziz Yıldırım'ın avukatı Bayraktar: "UEFA kararlarında sadece tapeleri dikkate almayıp, maç ve raporlara bakarlar. UEFA, tahkim ve tüm tarafları çağırır. Herkese eteğindeki taşları döktürür ve delilleri değerlendirir" dedi.

11:31 - Kulüpler Birliği başkan ve yöneticileri salona alınıyor.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR HENÜZ YOK

11:30 - Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Abdullah Kiğılı da duruşmayı izliyor. Kiğılı'nın yanı sıra Aziz yıldırım'a destek vermek için eski yöneticiler Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu da Çağlayan'a gelerek duruşma salonuna girdi.

Günün erken saatlerinde başlayan duruşma için adalet sarayının dışında henüz toplanan taraftarlar olmadı. Daha önceki duruşmalarda gün boyu destek vermek amacıyla adalet sarayının önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarların ilerleyen saatlerde gelmeleri bekleniyor...

TAKTİKSEL İMA

11:16 - Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve avukat Ali Rıza Dizdar, "Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin bu taleplerle birbirleri hakkında ceza verilmesini istemesini kınıyorum ve tapelerini reddini talep ediyorum" derken iki tarafa da taktiksel hata yaptıklarını ima etti.

11:15 - Davaya müdahil olan TFF'nin duruşmada avukatı yok!

11:10 - Şekip Mosturoğlu, "Trabzonspor odaklı teşvik girişimi ifadesi bizim değil savcının ifadesidir. Şike ve teşvikte gözlemci ve hakem raporu dikkate alınır. UEFA'dan gelen yazıda 'şimdilik' değil 'şu andan itibaren' deniliyor. Trabzonspor geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Dolayısıyla bu işten maddi kaybı olmadı. Aksine para kazandı" dedi.

F.BAHÇE'DEN EK İDDİANAME TALEBİ

11:00 - Şener'in avukatı: "Avukat ikrarı diye bir şey hukukta yoktur. Ama F.Bahçe'nin avukatı yanlış hatırladığım tapeyi ikrar olarak gündeme getirdi. Yönetimin haberi yok. Mazlum 'parayı ben toplarım diyor' şeklinde bir ifade kullanmış, sonra sözlerini düzeltmişti" dedi.

10:54 - Fenerbahçe, hem şike ve teşvik, hem de örgüt kurduğu iddiasıyla Trabzonspor hakkında ek iddianame hazırlanmasını talep etti.

10:42 - F.Bahçe'nin avukatı, "Karabükspor-Fenerbahçe maçında şike yapmadığımız gibi, aksine Trabzonspor'un teşvik girişimi var; ama işlem yapılmadı. Örgütte süreklilik ve suç işleme kararlılığı aranır ama biz sadece bir sezon için örgüt kurmakla suçlanıyoruz. Asıl tehdit vb. olaylar Trabzonspor tarafında var. Şakar ve Cebir tehdit ediyor. Ama Trabzonspor hakkında örgüt suçlaması yok." şeklinde konuştu.

10:34 - Fenerbahçe'nin avukatı, "Bucaspor-Trabzonspor maçı bordo mavili takımın son dakikada attığı tartışmalı golle bitti ama dosyaya girmedi. Sadri Şener, Mithat Halis ve Nevzat Şakar cezalandırılsın" dedi.

AYSAL ÇAĞLAYAN'DA YOK

10:30 - Ankaragücü onursal başkanı Cemal Aydın da davaya gelirken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın davaya gelip gelmeyeceği sorusu netlik kazanmadı. Aysal şu anda Çağlayan'da değil.

10:28 - 'UEFA hiçbir şike kararında gözlemci ve hakem raporlarına dayanmadı'

10:25 - Yılmaz, Fenerbahçe ve diğer takımların formasını giyip attıkları gollerle kendilerini şampiyonluktan eden futbolcuları örnekledi ve bazı kulüplerin futbolu totemlerle yönettiğini söyledi.

10:03 - Trabzonspor müdahil avukatı Nusret Yılmaz, Fenerbahçe'nin 'Manisa'da oynayan Trabzonlu futbolcular araştırılsın' sözüne ilişkin; "Manisaspor-Trabzonspor maçında Manisa'da Trabzon doğumlu kimse yok. Futbolcular eski takımlarına karşı kendilerini ispatlamak için daha hırslı oynar. Baktım Oliviera diye biri var. Belki Çaykaralı'dır diye araştırdım; ama o da değilmiş" dedi.

09:50 - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, duruşma salonuna geldi.

"BİR AKSİLİK OLMAZSA..."

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, 21. duruşmada "Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz" dedi.

Cuma günü yapılacak olan duruşmada karar çıkabileceğini, aksi durumda Pazartesi'ye tarih vereceğini söyleyen Ekinci "O gün, geriye kalan sanıkların savunmalarını alacağız. Müdahillerin diyeceklerini soracağız. Sonra sanıkların son sözlerini alacağız. Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz. O gün biraz uzun sürebilir duruşma. Olmazsa, Pazartesi gününe de duruşma tarihi verebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

Şike iddianamesinde eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker bir numaralı sanık olarak yer alıyor. İddianamede iki numaralı sanık ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım.

Olgun Peker ile Aziz Yıldırım örgüt liderliği ile suçlanıyor. İddianamede 26 ayrı futbolcunun menajerlik şirketi bulunduğu ifade ediliyor. 401 sayfalık iddianame iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ve Türk futboluna ilişkin bilgiler yer alıyor. İkinci bölüm 148. sayfadan sonra başlıyor. Burada da Aziz Yıldırım'ın başında olduğu çeteden bahsediliyor.

Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe maçlarını yöneten hakemlerin sarı-lacivertli takım aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem atamalarına müdahale ettiği ve bu örgütün Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu belirtiliyor.

İddianamede Olgun Peker ve Aziz Yıldırım'ın ardından üçüncü örgüt liderinden bahsediliyor. Bu kişinin ismi de Hakan Karaahmet.

Editör: TE Bilişim