Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun köylüsü olduğu iddia edilen Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu’nun İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olduğu öğrenildi.

Wiemar’i Örnek Gösterdi AZİZ Yıldırım’ın yeniden yargılanmasından başrol oynayan Bahçeşehir Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Weimar’ı örnek göstererek mütalaa verdiği ortaya çıktı. `Weimar` kararı olarak bilinen olayda, kızlarını öldürmekle suçlanan `Weimar` hakkında alınan yeni bilirkişi raporundaki tespitler doğrultusunda yeniden yargılanma yapılmış ve sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Nuhoğlu ile Tele Röportaj Yaptık PROF. DR. Ayşe Nuhoğlu, “Kim ne derse desin ben Trabzonluyum. Bu mütalaa herhangi bir kişiyi kurtarmaya yönelik değildir. Şike var veya yok ben bilemem. Delilleri de bilmiyorum. Beni ilgilendiren bilimsel görüştür. Adil yargılama hakkı herkesin hakkıdır. Aziz olur başkası olur hepimizin hakkıdır. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda düzenlenmiş. Uygulanmayacaktı neden düzenlendi” diye konuştu.

ŞİKE yaptığı iddiasıyla önce mahkum olan daha sonra talep ettiği yeniden yargılanmaya kavuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı Trabzonlu hukukçunun davaya gönderdiği mütalaanın kurtardığı ortaya çıktı. Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun köylüsü olduğu iddia edilen Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu’nun İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olduğu öğrenildi. 

İÇİMİZDEN BİRİ AMA...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanmasından başrol oynayan Bahçeşehir Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Weimar’ı örnek göstererek mütalaa verdiği ortaya çıktı. `Weimar` kararı olarak bilinen olayda, kızlarını öldürmekle suçlanan `Weimar` hakkında alınan yeni bilirkişi raporundaki tespitler doğrultusunda yeniden yargılanma yapılmış ve sanık hakkında beraat kararı verilmişti.

TELE RÖPORTAJ YAPTIK

Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu, “Kim ne derse desin ben Trabzonluyum. Bu mütalaa herhangi bir kişiyi kurtarmaya yönelik değildir. Şike var veya yok ben bilemem. Delilleri de bilmiyorum. Beni ilgilendiren bilimsel görüştür. Adil yargılama hakkı herkesin hakkıdır. Aziz olur başkası olur hepimizin hakkıdır. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda düzenlenmiş. Uygulanmayacaktı neden düzenlendi” diye konuştu. Mütalaanın herhangi bir kişiyi kurtarmaya yönelik olmadığını ileri süren Nuhoğlu, “Koşulları oluştuysa kim olursa olsun yeniden yargılamada yararlanma hakkı vardır. Her dava kendine özeldir. Anayasa Mahkemesi ihlal olduğunu açıkladı. Aksi yönde bir karar verseydim yine hukuk ayaklar altına alınmış denecekti. Kanunlar yoruma müsait. Kitaplarımda yazdığımın aysını mahkemeye gitti. Benim kitaplarımda bordo mavi çizgi vardır. Trabzonspor’dan bana mütalaa vermem için kimse gelmedi” dedi.