Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetö'cü alçak katillerin darbe girişimine karşı Türk gencinin ülkesine, geleceğine, devletine, milletine ve milli iradeye sahip çıktığını hatırlatarak, etkinliğin çok anlamlı bir zaman dilimi içerisinde yapıldığını ve 49 ülkeden bin 541 sporcunun katılmasının önemine vurgu yaptı.

'Verilen cevap ortada'
Bakan Kılıç, yapılan büyük spor faaliyetlerinin de bir demokrasi nöbeti olduğunu belirterek, "Bu olayları bir kenara koymuş durumda olduğumuzu düşünüyorum. Milletimiz bunu bir kenara koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın duruşuyla, milletimizden istedikleri çağrıya karşılık verilen cevap ortadadır. Biz şu anda demokrasi nöbetlerimize devam ediyoruz. Bu da bir demokrasi nöbeti. Boğazdaki bu yarış, akşam yapılacak faaliyetler ve devam edecek olan tüm sportif ve sosyal faaliyetler. Bunlarda hiçbir aksaklık olmayacak ama dediğim gibi gençliğimiz geleceğine, ülkesine, milletine, milli iradeye sahip çıktı" dedi.

'Avrupa'da anlatacaklar'
Alçak saldırılar sonrası milli irade ve demokrasinin sahiplenilmesiyle ülkemizde olağanüstü bir durumun olmadığının yabancılar tarafından görülmesinin altını çizen Spor Bakanı, "Buradaki uluslararası katılımı gerçekleştirenler, geçen hafta yaşanan girişimler sonucunda ülkemizde herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını ve Türkiye'de her türlü spor faaliyetinin, sosyal faaliyetin gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar. Bunu anlatacaklar" diye konuştu..
Editör: TE Bilişim