Geçtiğimiz ay spor sayfalarında en fazla transfer haberleri öne çıkarken, Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, özellikle dört büyük takımımızın yapmış olduğu transferlerin gündeme damga vurduğu ortaya çıktı. Beşiktaş’ın Real Madrid’ten transfer etiği dünyaca ünlü Portekizli defans oyuncusu Pepe geçen ay hakkında çıkan 1.691 haberle transferin en çok konuşulan oyuncusu olmayı başardı. İkinci sırada Galatasaray’ın yeni transferi Younes Belhanda yer alırken, Faslı milli futbolcu ile ilgili yazılı basına 1.362 haber yansıdığı görüldü. Transferin bir diğer yıldızı Trabzonspor’un Milan’dan kadrosuna kattığı Juraj Kucka olurken, Slovak oyuncunun yazılı basında 1.134 haberle gündeme geldiği belirlendi. Fenerbahçe’nin Fransız Lyon kulübünden transfer ettiği Mathieu Valbuena ile ilgili ise yazılı basında 1.120 haber çıktığı tespit edildi.

Sneijder, Kjaer ve Marcelo veda etti…

Türkiye’den ayrılan futbolculara bakıldığında ise hakkında en fazla haber çıkan futbolcu Galatasaray’ın Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder olurken, yıldız futbolcu ile ilgili yazılı basına 1.344 haber yansıdı. Fenerbahçe’den ayrılarak Sevilla’ya transfer olan Simon Kjaerise hakkında çıkan 774 haberle gündeme gelirken, Beşiktaş’tan Lyon’a transfer olan defans oyuncusu Marcelo Guedes ile alakalı da yazılı basında 713 haber yer aldığı belirlendi.

FATİH TERİM GÜNDEMİ DERİNDEN SARSTI…

Türkiye Futbol Direktörü olarak milli takımın başında bulunan Fatih Terim geçtiğimiz ay yaşadığı olaylarla spor gündeminde adeta deprem etkisi yarattı. Medyaya yansıyan kavga görüntülerinin ardından hakkında çıkan eleştirilerin artması ve ardından milli takım ile yolların ayrılması haberleri medyada geniş yer buldu. Tecrübeli hocanın adı bir ara Galatasaray ile de anılırken, Fatih Terim hakkında geçen ay yazılı basına 1.698 haber yansıdığı tespit edildi. Milli takımın başına getirilen Rumen teknik adam Mircea Lucescu hakkında ise yazılı basında 557 haber yer aldığı saptandı.

En fazla haber yapılan takım Fenerbahçe oldu…

Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz ay en fazla konuşulan takımlar arasında ilk sırayı Fenerbahçe aldı. Sarı Lacivertli takım hakkında geçtiğimiz ay yazılı basında 6 bin 953 haber çıkarken ikinci sırada yer alan Galatasaray ile ilgili de yazılı basına 6 bin 912 haber yansıdığı görüldü. Beşiktaş takımı geçen ay yazılı basında 6 bin 360 haberle gündeme gelirken, Trabzonspor ile alakalı ise yazılı basında 5 bin 285 haber yer aldığı tespit edildi.