Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futboldaki şike olayı konusunda Futbol Federasyonu'nun atacağı adımlar olacağını belirterek, UEFA ve Başkanı Michel Platini'nin de, futbolun Türkiye'deki bu zorlu sürecinde, sorunlar çözümü konusunda destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Kılıç, Ulusal Olimpiyat Komiteleri Genel Kurulu çerçevesinde yapılan, spor bakanları toplantısı için geldiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, soruları yanıtladı.

 

"ELBETTEKİ TEMİZ FUTBOL, TEMİZ SPOR, TEMİZ SİYASET, TEMİZ TOPLUM..."

Türkiye'nin, şike soruşturması konusunda, UEFA'nın beklentilerini karşılayıp karşılayamadığı yönündeki bir soru üzerine Bakan Kılıç, ''UEFA, futbolun özerkliğine inanan bir kurum. Biz de Türk siyaseti olarak futbolun özerk yapısına inanan ve buna saygı duyan bir anlayışı temsil ediyoruz. Dolayısıyla bir bağımsız, bir özerk süreç var'' dedi.

 

Kılıç, bağımsız yargı ve özerk bir yapıya sahip olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karar alınacak iyi ayrı sürecin bulunduğuna dikkati çekerek, ''Elbetteki temiz futbol, temiz spor, temiz siyaset, temiz toplum...

Bunlar herkesin arzusu, temel arzusu. Bu yönde atılacak adımlar futbolun kendi adımları olacaktır'' diye konuştu.

 

Futbol Federasyonu'nun özerk yasa çerçevesinde atacağı adımların olacağını kaydeden Kılıç, ''Atılması gereken adımların ne olduğuna Türkiye'nin Futbol Federasyonu karar verecek. Atılması gereken adımları kendi belirleyeceği zamanlama içerisinde mutlaka atacaklardır'' dedi.

 

"UEFA VE PLATINI DESTEK OLMALI"

Türkiye'deki futbolun zorlu sürecinde, sorunlan çözümü için UEFA'nın ve UEFA Başkanı Michael Platini'nin de destek vermesi gerektiğini kaydeden Kılıç, ''22 Mart’ta İstanbul'da yapılan UEFA Genel Kurulu'ndan çıkan netice, Türkiye'deki futbol sorunlarının aşılması yönünde UEFA'nın desteğinin Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanında olacağı noktasındadır. Bu elbetteki, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde olacak bir destektir.

Yoksa kapalı kapılar ardında konuşulmuş, gizli saklı bir plan, bir senaryo, yeni bir hedef arayışı söz konu değil. Her şey açık ve ortada'' diye konuştu.