Barcelona Sevilla maçı ile UEFA Süper Kupası sahibini bulacak. Barcelona Sevilla maçı bu akşam oldukça heyecanlı bir mücadeleye sahne olacak. İki İspanya temsilcisinin karşılaşacağı kupa maçında gözler yıldız futbolcuların üzerinde. Peki Barcelona Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?


Barcelona Sevilla maçı ile Avrupa'nın iki prestijli kupasına sahip takımlar karşılaşıyor. UEFA Süper Kupa maçında bu akşam karşılaşacak İspanya'nın Barcelona ve Sevilla takımlarının futbolcu değeri 860  milyon 500 bin avro. Kupayı müzelerine götürmek için karşılaşacak Barcelona ve Sevilla'nın toplam futbolcu değeri 860 milyon 500 bin avro. Alman  internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Barcelona'nın tahmini piyasa  değeri 689 milyon 500 bin avro, Sevilla'nın ise 171 milyon avro oldu. Barcelonalı Messi 120 milyon, Sevilla'da forma giyen Konoplyanka ve Krychowiak 20'şer milyon avroluk değerleriyle en pahalı futbolcular. Peki Barcelona Sevilla maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta ekranlara gelecek?

Barcelona Sevilla maçı bu akşam 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Barcelona ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, UEFA Süper Kupa maçında bu akşam Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te karşılaşacak. Boris Paichadze Dinamo Arena’da iki İspanyol takımını karşı karşıya getirecek Barcelona – Sevilla maçı TSİ 21.45'te başlayacak. 11 Ağustos Salı günü yani bu akşam saat 21.45'te başlayacak olan Barcelona – Sevilla maçı TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, geçen sezonun  UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona'nın tahmini piyasa değeri 689 milyon  500 bin avro, UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Sevilla'nın ise 171 milyon avro  oldu.  Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 120 milyon avro,  Sevilla'dan Yevhen Konoplyanka ile Grzegorz Krychowiak 20'şer milyon avro  bonservis bedelleriyle en pahalı futbolcular olarak göze çarptı.

Futbolda 40. UEFA Süper Kupa maçında  Barcelona, Sevilla'yı mağlup ederek organizasyonda 5 kezle en çok mutlu sona  ulaşan Milan'ı yakalamaya çalışacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi  kupasını müzesine götüren Sevilla, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için yarın  Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmada mücadele  edecek.

Barcelona, 9. kez boy göstereceği kupayı 1992, 1997, 2009 ve 2011  olmak üzere 4 kez kazandı. Katalanlar, 1979, 1982, 1989 ve 2006 yıllarında yer  aldığı kupada ise rakiplerine yenilmekten kurtulamadı. Sevilla, kupadaki tek şampiyonluğunu 2006'da Barcelona'yı yenerek  yaşadı. Endülüs ekibi 2007'de ve geçen yıl rakiplerine kaybederek kupanın bir  adım uzağında kaldı.

En çok Milan kazandı
UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekip İtalya'nın Milan  takımı oldu. Tam 5 kez bu büyük organizasyonda mutlu sona ulaşan Milan, 1989'da  Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'ı, 2003'te Porto'yu, 2007'de  de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. Milan, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya  karşı kaybetti.

24 ayrı takım sevindi
Kupayı, geçmişte 12 ayrı ülkeden, 24 farklı takım kazanma başarısı  gösterdi. Kupada İtalya'nın Milan takımı 5, İspanya'nın Barcelona ekibi 4,  İngiltere'nin Liverpool takımı 3 kez mutlu sona ulaştı. UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Juventus, Valencia, Real  Madrid ve Atletico Madrid ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev,  Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto,  Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Bayern Münih de birer kez sahip oldu.

2000'de Galatasaray müzesine götürdü
UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray müzesine götürdü. Monaco'da 25 Ağustos 2000'de yapılan maçta İspanyolların dünyaca ünlü  takımı Real Madrid'i 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in "altın  gol"üyle 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi.

1972'deki Süper Kupa resmiyet kazanmadı
1972 yılında Hollanda'nın Ajax takımıyla, İskoçya'nın Glasgow Rangers  ekibi arasında oynanan Süper Kupa, UEFA tarafından resmi değerlendirmeye  alınmadı. O yıl Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Glasgow Rangers'ın,  taraftarlarının olumsuz hareketleri sonucu Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesi  nedeniyle UEFA iki takım arasında Süper Kupa oynanmasını desteklemedi. Bir  gazetenin desteğiyle oynanan 2 maç sonunda Ajax rakibine üstünlük sağladı. Süper Kupa, 1973'ten itibaren UEFA'nın resmi programına dahil oldu.

İspanyol damgası
UEFA Süper Kupa'yı bugüne kadar en çok İspanyol takımları kazandı.  İspanyollar 19 finalden 11 şampiyonluk çıkarmayı başardı. İspanya, iki  temsilcisinin mücadele edeceği bu yılki organizasyonun ardından kupa sayısını  12'ye çıkaracak. İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.