Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmada, 2015-2016 sezonun ilk altı haftasında hakemlerin 254 sarı, 19 kırmızı toplamda 274 kart gösterdiği, bu sezonun geride kalan altı haftasında ise 239 sarı, 13 kırmızı toplamda da 252 kez kartlarına başvurdukları ortaya çıktı. 
Bursaspor en çok kızaran takım oldu
Süper Lig'in tamamlanan altıncı haftasının sonunda toplam dokuz takım kırmızı kart görürken, 3 kırmızı ile Bursaspor’un ilk sırada yer aldığı belirlendi. Gördükleri 2’şer kırmızı kart ile Fenerbahçe ve K. Karabükspor ilk üç sırayı alırken, Akhisar Belediyespor, Antalyaspor, M.Başakşehirspor, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Kayserispor’un da birer kez kırmızı kart gördüğü saptandı.
İlk altı haftada sarı kartlar havada uçuştu
İlk altı hafta sonunda en fazla sarı kartı Trabzonspor ve Kayserispor 18 sarı ile görürken, K.Karabükspor, A.Konyaspor ve Osmanlıspor’un 16 sarı, Adanaspor, M. Başakşehirspor ve G.Antepspor’un da 15 sarı kart gördükleri tespit edildi.
Galatasaray en centilmen takım 
Galatasaray, tamamlanan altı hafta sonunda Süper Ligin hem kırmızı kart görmeyen hem de 9 sarı ile toplamda en az kart gören takımı oldu.  Hiç kırmızı kart görmeyenGençlerbirliği ve Ç. Rizespor da 10 sarı kart ile az kart gören takımlar arasında ilk üç sırayı aldılar. Hiç kırmızı kart görmeyen takımlardan Kasımpaşa 11 sarı ve Alanyasporda 12 sarı kart görerek Süper Lig'in en centilmen takımları arasına üst sıralarda yer aldılar.