ABD’de Savcı Bharara'nın yürüttüğü Reza Zarrab soruşturmasına Türkiye'den 2 futbol kulübünün daha takıldığı iddia edildi.

Savcı Bharara'nın yürüttüğü Zarrab soruşturması Türkiye'deki bazı futbol kulüplerine de uzandı. Yeni iddialara göre; New York Güney Bölgesi (NYGB) Başsavcısı Preet Bharara’nın Reza Zarrab ve diğer iki sanık hakkında hazırladıkları soruşturmanın, Türk spor dünyasında sarsıntı yaratabileceği öne sürüldü.

Buna göre daha önce Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın adının karıştığı soruşturmada en az iki Süper Lig takımının da dosyasında bulunduğu konuşulmaya başlandı.

Şu ana kadar ismi sızmayan bu iki Süper Lig takımından özellikle birinin tamamen Reza Zarrab'ın para çarkına dahil olduğu, söz konusu kulübün sadece başkanının değil, bizzat kendisinin de para aklama çarkına dönüştüğü soruşturma sonrasında ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor.

Soruşturmanın içeriğinden haberdar olan kaynaklar, bu futbol kulüplerinden birinin içinde, önde gelen ve etkili pozisyondaki birçok kişinin Zarrab olayında bizzat rol oynadığını düşünüyorlar. Kaynaklar, kanıtların da bu yönde olduğunun altını çiziyorlar. 

Beşiktaş’ın, kulüp olarak Bharara’nın radarında bulunmadığı kaydedilirken, Türkiye’nin bu diğer önemli takımı için riskin daha yüksek olduğunu vurguluyorlar.

‘Gece kulübü’ gibi futbol kulübü

ABD’deki operasyonu sızdırdığı iddia edilen kaynakların, Bharara’nın ofisinde Türkiye Süper Ligi’nde çok bilinen bu takımımız için ‘gece kulübü mü yoksa futbol kulübü mü’ diye değerlendirmeler yapıldığını dile getirdikleri de öne sürülüyor.

New York kaynaklarına göre; bu para akışının ‘aklama değil de komisyon adı altında’ ve gerçekleştiği düşünülürken, söz konusu para trafiğinin kanıtlarının tapeler şeklinde Bharara’nın ofisinde olduğu ifade ediliyor.

Üye aidatları ödenmiş

Bharara ofisinden sızan bilgilere göre bu para trafiğiyle ilgili olarak binlerce kulüp üyesinin aidatlarının ödendiği dile getiriliyor. Kaynaklara dayandırılan bilgide;

“Mesela tek seferde binlerce üyenin aidatı olan milyon dolarlar (tam rakam bilgimiz dahilinde) çanta ile yollanıp kulübe resmi ödeme yapılmış. Bu da elden üye aidatı adı altında olmuş.’’ görüşleri seslendiriliyor. Bu parayı yollayan kişinin bizzat Reza Zarrab olduğu, doğrulanıyor.

Ortaya çıkan bu bilgilerin ardından diğer iki Süper Lig kulüplerinin kimler olduğu merakla beklenmeye başladı.

Editör: TE Bilişim