Bir grup Trabzonspor taraftarının yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kamuoyun da Sayın Bayraktar’ın ‘Trabzonspor’umuzun kupasını da Trabzon’a getireceğiz sözlerine Fenerbahçe  yönetiminin verdiği anlamsız tepkiyi hayret ve üzüntüyle izlemekteyiz.Sayın Bakanın sözlerini anlayamayan,verdiği mesajı iyi okuyamayanlar alelacele kamuoyuna açıklama yapması neyin çırpınışları demeden insan kendini  alıkoyamamaktadır.

Unutulmamalıdır ki yaşanan  hukuksal bir süreçtir.Kimlerin suçlu veya suçsuz olduğu yargılama sonucunda ortaya çıkacaktır.Trabzonspor’u  bu sürecin içine çekmek isteyen belli odaklar bir vampir  edasıyla bunu 6 aydır hiç durmadan yapmaya çalışmaktadırlar, bunların varlığını kamuoyu zaten bilmektedir.

 Geçmişi başarılarla dolu olan Sayın Erdoğan Bayraktar için linç kampanyası başlatanların unuttukları şey geride bırakacakları kara lekedir.Sayın Bakanının sözlerini anlayamayanlar muhakkak olacaktır ama asıl Deneme Bonusu olan bu sözü başka yerlere çekme çabası içine girip Sayın Bakanı hedef göstermeye çalışmalarıdır ve bunu üzüntüyle Türkiye kamuoyu izlemektedir. Sayın Bayraktar Türkiye’nin bakanı,Trabzon’un evladı, Trabzonspor’un aşığı bir bakandır.

Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın “Trabzonspor büyük bir camia hakkettiğini alır” sözleri gerçeğin ta kendisidir.Bu sözleri manşetlerine taşımayanları da  kamuoyunun takdirine bırakmaktan başka yapacak şey yoktur.

Türkiye de hukukun üstünlüğünü değil seçkinlerin hukukunu savunan zihniyetler,savcıların verdiği kararı yerden yere vururken böle ucuz politikalar peşinde koşmaları anlamsızdır

 Ama şu iyi bilinmeli ki Trabzonspor’a gönül verenlerin haklarını savunması gerekenlerden biri Sayın Bayraktar’dır…

Çünkü O şehrin evladı ve temsilcisidir.Seçkinlerin adamı değil Trabzonspor’un  emrinde bir neferdir.

Yaşanan hukuki süreç neticesinde Trabzonspor’un hakkını alacaktır, hukuk ince ayarını zaten yapacaktır. Kamuoyunda ve vicdanlarda kimlerin suçlu olduğu bellidir.”