"Renklerin Kardeşliği Tribün Platformu" adı altında toplanan Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden 23 kulübün taraftar grubu başkanları ve temsilcileri, Trabzon’da bir otel’de toplanarak ortak bildiri okudular. Ortak hazırlanan metni 61 Gençlik Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı Özgür Özal, okudu. Özal, 3 Temmuz sürecinde ortaya çıkan olayların, futbolun sadece sahada oynanıp bittiğini düşünen taraftarları ve futbolseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, “ Bugün burada yaşadığımız tarihi buluşma göstermektedir ki tribünlerde var olduğu söylenen şiddetin ve kirlenmiş futbolun asıl sorumluları kesinlikle bizler değiliz. Kulüpleri yönetenlerin bir araya gelemediği günlerde ve şartlarda taraftar oluşumları böyle yan yana dizilebiliyorsa eminiz ki bu tablodan birçok kişinin alması gereken önemli dersler bulunmaktadır. Ne yazık ki 3 Temmuz’dan sonraki süreç futbolu asıl kirletenlerin kimler olduğunu da gözler önüne sermiştir. Eğer tribünler arasında gerginliğin arttığından bahsediliyorsa bunun sorumlusu taraftarlar değil, ortamı geren eylem ve söylemlerin sahipleridir. Futbolumuzun ruhunu karartıp, bulundukları camialardan çok kendi egolarını tatmin etmek için medya maymunluğunda yarışanlardır.” 

Özgür Özal, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"TFF’nin olayların üzerine gidip suçluyu ve suçsuzu ayırmak yerine adeta yapanın yanına kar kalmasını sağlayacak ortamı hazırlamak için üstün gayret sarf etti. Bu gayretin uç noktası Yıldırım Demirören başkanlığındaki federasyonun 58’inci maddeyi, üstelik kulüplerin genel kurulda net oyu vermesine rağmen değiştirmesi olmuştur. Türk futbolseverlerin üzerindeki ahlaki tahribat ve güven bunalımı bu kararla zirve yapmıştır. Devletin emniyet güçleri ve hukuk organlarının elinde bulunan mevcut deliller, tapeler, bir anda nasıl olduysa sümenaltı edilmiş; adalet dağıtmakla mükellef olanlar adaletsizliğin alasını yapmışlardır. Zaten adalet önünde şüpheliyken futbolumuzun başına atananlardan da başka bir şey beklenemezdi" ifadesini kullandı. 

YILDIRIM DEMİRÖREN, YÖNETİMİNE VE KURULLARIN İSTİFA ÇAĞRISI YAPILDI 
Özal, okduğu ortak bildirinin son bölümünde ise istifa çağrısında bulundu: 
"Bugün burada bulunan tüm kulüp taraftar temsilcileri olarak, tribünlerde rekabete ve renklerin kardeşliğine inanıyoruz. Fair play ve güzellikler adına futbolun gerçek sahipleri biz taraftarlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kirli olaylara alet olmayacağız. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz ki, tribünler, futbolun figüranları değil, başrol oyuncusudur. Bizim de söyleyecek bir sözümüz var; TFF yönetimi ve kurulları bir an önce futbolumuzdan elini çekip istifa etmelidir" dedi. 

SEBAHATTİN ŞİRİN: "DEPLASMAN YASAĞI KALKMALIDIR" 
Toplantıda Galatasaray Tribün Lideri Sebahattin Şirin ise, 4 büyük kulüp taraftarı arasında uygulanan deplasman yasağının kaldırılmasını gerektiğini belirterek, "İstanbul’da yer alan kulüplerle ve Trabzonspor’un yer aldığı deplasman maçlarına taraftar yasağının kalkmasını istiyoruz. 4 büyük kulübün taraftarlarına uygulanan deplasman yasağını kınıyoruz. İnsan hak ve hürriyetini kısıtlamaktır ve bu bir suçtur. Bu kalkmasını istiyoruz" dedi. 

FENERBAHÇE, ESKİŞEHİRSPOR VE SİVASSPOR ÇAĞIRILMADI 
Trabzon'da düzlenen toplantıya Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Sivasspor kulübünün tribün liderlerinin toplantıya davet edilmediği öğrenildi. Şike sürecinde adı geçen kulüplerin yanlış anlaşılmalara yer vermemek için davet edilmediği belirtildi.