Akçay yönetimindeki Osmanlıspor Danimarka’nın Midtjylland takımı ile deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kazandı ve gruplara kalmak için büyük avantaj elde etti. Bu sonuçla birlikte Osmanlıspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa arenasında önemli bir başarıya imza attı.

Bu ekibin Trabzonlu teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay ise böylece 17’nci Avrupa Kupası sınavında da yenilgi yüzü görmeyen tek Türk teknik adam olarak haklı bir gurur yaşadı.  

TRABZON’DA DA TARİH YAZMIŞTI

Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Osmanlıspor bir önceki turda Moldova temsilcisi  Zimbro takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalıp kendi sahasında da 5-0 kazanarak tur atlamıştı. Daha sonra da Estdonya’nın Nomme Kalji takımını 1-0 ve 2-0 yenerek Play Off’a katmıştı.

Akçay'ın başında olduğu Trabzonspor 2013-2014 sezonunda Avrupa Ligi 2. Ön elemede Dery City’yi 4-2 ve 3-0 yenmiş, üçüncü ön elemede Dinamo Minsk ile 0-0 berabere kalıp, 1-0 yenerek Play Off oynamıştı. Bordo Mavililer Play Off’ta da Kukaisi takımını 2-1 ve 2-0’la geçip, gruplara kalmıştı. Gruplarda Legia Varşova’yı 2-0 ve 2-0, Apoel Limasol’u 4-2 ve 2-1 ile saf dışı bırakan Trabzonspor, İtalyan ekibi Lazio ile 3-3 ve 0-0 berabere kalarak gruptan lider çıkmayı başarmıştı.

BAŞARILARININ DEVAMINI İSTEDİ

Mustafa Reşit Akçay, böylece Avrupa’da çıktığı 17 sınavda yenilgi yüzü görmezken, yönettiği takımlar 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Atılan 36 gole karşılık kalede ise sadece 11 gol görüldü.

Avrupa’daki önemli başarıları değerlendiren Mustafa Reşit Akçay, “Rakiplerimizi çok iyi analiz etmeye çalışıyoruz. Gücümüzü bilerek oynuyoruz ve nerede ne zaman ne yapmamız gerektiği konusunda doğru hamleler gerçekleştiriyoruz. Avrupa’da yenilmemek ve ülkemize puan kazandırmak güzel bir duygu… Trabzonspor’da iyi bir çizgimiz vardı. Bunu Osmanlıspor’da da sürdürüyoruz ama yolumuz uzun. Umarım devamı gelir” ifadelerini kullandı.