“Umarım Türk milletine ve size hayırlı olur"

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşmasında sanıklara son sözleri soruldu. Son sözlerin ardından karar için ara verildi. 1 saat ara verildiğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Umarım Türk milletine ve size hayırlı olur" dedi.

Mahkemeye 1 saat ara verildi
Nihai kararın açıklanması için Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmaya 1 saat ara verdi. Karar 1 saat sonra açıklanacak.

-SON SÖZLER SORULDU
Mahkeme Başkanı, “Yargılamaya son vereceğiz. Sanıklardan ve müdafiilerden son sözleri soracağız" dedi. Bunun ardından ilk olarak Sani Şener’in adına vekili avukat Cemalettin Mutlu son sözü söyledi. Avukat Mutlu ‘Beraatini talep ediyorum" diye konuştu.

-YILDIRIM’IN SON SÖZLERİ-
Son sözleri sorulan tutuklu sanık Aziz Yıldırım, “TFF’nin oynattığı tüm maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Bugün buruda vereceğiniz karar ile hem bizler hem sizler tarih önünde yargılanacaksınız.Türkiye Cumhuriyeti savcı ve hakimlerine güveniyoruz. Dar ağacında olsakta son sözümüz Fenerbahçe. Beraatimi istiyorum" diye konuştu

ŞİKE DAVASINDA KARAR GÜNÜ

Şike ve teşvik davasında Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, nihai kararını bugün açıklıyor.Sabah 09.00’da Çağlayan’daki adliye sarayında başlayacak duruşmada, mahkeme kararı sanıkların yüzüne okunacak. En çok merak edilen konu olan Aziz Yıldırım ile ilgili olarak Fenerbahçe cephesi tahliye bekliyor. Mahkemenin Yıldırım’a 3 yıl hapis cezası verip tahliye edeceği görüşü ağırlık kazanırken, F.Bahçe’nin avukatları beraat çıkabileceğini de dile getiriyor.

* Davanın bugün görülecek olan 23. celsenin sonunda karara bağlanması bekleniyor.

* Duruşmayı izlemeye Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel de geldi

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.

TUTUKSUZ SANIK KATILDI
Tutuksuz sanıklardan Mecnun Otyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu.

YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı. Duruşmayı izlemeye Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel de geldi

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sınırlı sayıda muhabirler alındı. Muhabirlere ve izleyicilere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait akreditasyon kartı verildi.
Editör: TE Bilişim