Hangimiz ahkam kesiyoruz Fatih Hocam? TELEVİZYONA çıkıyorsunuz, konuşuyorsunuz. Bazı gazeteler alıyor, özet çıkarıyor. Bazıları bir cümleyi alıyor veya almıyor.

Pazartesi gecesi Telegol’de Culio olayı patladı. Sırayla Orduspor Başkanı Nedim Türkmen sonra Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve teknik direktörleri Fatih Terim bağlandılar.

Fatih Terim önce bir kükredi. “Araştırmadan, ahkam kesiyorsunuz” dedi. Orduspor Başkanı’nı da yalancı şahitlikle suçladı. Fatih Terim önce konuştu, rahatladı. “Culio ile beraber Fatih Terim de Disiplin Kurulu’na gönderilir” cümleme takılmış.

Peki o zaman. Şimdi, kamuoyu önünde herkese soruyorum aynen programda taraflara sorduğum gibi. Culio kimin malı?

Orduspor Başkanı diyor ki “Bizim malımız.”Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst de diyor ki “Orduspor’un malı. Mayıs ayı sonunda 1 milyon 550 bin Euro Orduspor, bize verecek. Mukavele böyle.” Bir süre önce de Fatih Terim ile Orduspor Başkanı Nedim Türkmen telefon konuşması yapıyorlar. Karşılıklı birbirlerini suçluyorlar. Fatih Terim, Telegol’de de bu olayla ilgili aynen şunları söylüyor:

“SAYIN BAŞKAN. BEN STANCU VE CULİO’NUN SEZON SONUNDA BİZE GERİ DÖNECEÐİNİ BİLİYORUM.”

Bu gösteriyor ki Fatih Terim, Culio’nun Galatasaray’ın mı, Orduspor’un mu malı olduğunu bilmiyor. Eğer Fatih Terim hakikaten Culio ile Stancu’nun hala Orduspor’da kiralık olduğunu zannediyorsa, basın toplantısında “Sezon sonu bunları kadromda görmek isterim” diyebilir.

Culio’nun kafasına saksı mı düştü

Şimdi yine soruyorum, hem de yazılı olarak. Orduspor’un malı olan bir futbolcuyu “Sezon sonunda kadromda isterim” demek ne demek? Ve bu Culio, Ordu’ya geldiği ilk günlerde “Ben burada çok mutluyum. Benim mukavelemi sizin istediğinizden daha fazla süre yapın” diyordu. Ne oldu Culio’ya. Ordu’da kafasına saksı mı düştü de bir anda Galatasaray’a dönmek istedi.

Ve Galatasaray’ın, Orduspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi de “Ben Galatasaray maçında oynamak istemem” diye bir beyanat verdi. Lig TV’nin görüntüleriyle birlikte. Bunun üzerine de Orduspor Başkanı yasal hakları saklı kalmak şartıyla Culio için TFF’ye şikayette bulundu.

Bu tabloda ikisine de ceza verilmeli 

Bütün bunlar üzerine ben de yorumumu yapıyorum. Diyorum ki, “TFF bu belgeleri incelemeli gerekirse Disiplin Kurulu’na gönderip Culio’ya gerekirse de Fatih Terim’e ceza vermeli.” Şimdi Fatih Terim’e soruyorum. Hangimiz araştırmamışız? Hangimiz çalışmamışız? Hangimiz ahkam kesiyoruz?

Editör: TE Bilişim