TFF’ye mektup yazarak yönetim kuruluyla görüşmek isteyen Yusuf Turanlı’ya ‘Ret’ cevabı geldi. 3 Temmuz şike soruşturmasının önemli isimlerinden Turanlı, mektupta, “Benim de içinde bulunduğum 3 Temmuz süreciyle ilgili şike dosyası konusunda artık bazı konuları açıklamak istiyorum. Bunlar yeni ve çok önemli konular. Ancak bunları hukukçularınıza değil siz ve yönetim kurulu üyelerinizin hazır bulunacağı bir ortamda açıklamak istiyorum” demişti.

Şike davasında Yargıtay’dan çıkacak karar beklenirken, Turanlı’nın mektubu gündeme oturdu. Bir yıl cezaevinde tutuklu bulunan menajer Yusuf Turanlı’nın TFF’ye sürpriz bir mektup yazdığı federasyon yetkilileri tarafından doğrulandı. Yönetici Ufuk Özerten’e TFF adına gönderilen mektubu okuduklarını belirten bir federasyon yetkilisi, “Turanlı’nın muhatabı federasyon değil. Yapacağı itiraf ya da açıklamaları mahkeme ve kurumlara yapmalı. TFF hukukçuları aracılığıyla, Yusuf Turanlı’yı muhatap kabul etmediğimizi belirten açıklamayı yapacağız” dedi. ? 

Örgüt ve şikeden ceza aldı

TFF Etik Kurulu tarafından hazırlanan raporda, ‘Şike şüphelisi’ olan ancak lisanslı futbolcu temsilcisi olmadığı için hakkında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından işlem yapılamayan Yusuf Turanlı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce örgütten ertelemeli 1 yıl 3 ay, şikeden de 1 yıl 18 ay hapis cezasını çarptırılmıştı. 
Editör: TE Bilişim