Futbol Federasyonu, gelecek sezondan itibaren tribün kapatma cezasını kaldırıp, para cezalarında ise indirime gitmeye hazırlanıyor. Hakemlere de çirkin ve kötü tezahürat ile sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle yeniden anons yapma yetkisi verilmesi gündemde.

Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan yeni Disiplin Talimatı'na göre çirkin ve kötü tezahürat durumunda Süper Lig kulüpleri için birinci ihlalde 50 bin lira olan para cezası 25 bin liraya indirilecek. Ceza miktarı PTT 1. Lig'de 5 bin, 2. Lig'de 2 bin, 3. Lig'de ise bin lira olacak. Çirkin ve kötü tezahürata ceza vermede belli bir sınır getirilecek. 5 ve 6 ihlale kadar para cezaları verilecek. Daha sonra ise seyircisiz ve saha kapatma cezaları uygulanacak.

2008'DE KALDIRILMIŞTI

Çirkin ve kötü tezahüratlar için 2008 yılında kaldırılan anons sisteminin tekrar gündeme gelmesi ve Disiplin Talimatı'nda yer alması bekleniyor. Buna göre çirkin ve kötü tezahürat ve sahaya atılacak yabancı cisimler nedeniyle hakemler maçı durdurup ilk anonsunu yaptıracak. Anonstan sonra tekrarı halinde ikinci anons yapılacak. Taraftarlar yine çirkin ve kötü tezahürat yapıp, sahaya yabancı madde atmaya devam ederlerse hakemler üçüncü anonsu yaptırıp, soyunma odasına giderek maçı tatil edcekler. Maçla ilgili kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek.