Ulusoy'un aday olması için her kesimden büyük destek aldığı ifade ediliyor.Ve Haluk Ulusoy, federasyon başkanlığı için bir kez daha düğmeye bastı. A Milli Takımımız’ın Brezilya’daki Dünya Şampiyonası Finalleri’ne katılmayı artık mucizelere bırakması futbol camiasında deprem etkisi yaratırken, başkanlık döneminde Türk futboluna altın çağını yaşatan Haluk Ulusoy’a tekrar aday olması için büyük baskı oluştuğu ifade edildi.

Fanatik'in haberine göre; Ulusoy’un Macaristan beraberliği sonunda kurmaylarıyla bir araya geldiği ve “Türk futbolunu bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Yazıktır, günahtır! İkincilik için mücadele ettiğimiz Romanya ve Macaristan gibi ülkelerle baş edemiyoruz. Sadece 1 puan alabiliyoruz. Bizim 7, Estonya’nın 6 puanı var. İnanılır gibi değil. Andorra’yı Selçuk’un frikik golü olmasa zor geçeceğiz. Milli takım bu gruptan çıkamazsa, hangi gruptan çıkacak. 2006 ve 2010’a gidememiştik. Şimdi 2014 de hayal oldu. Bizim çocuklarımıza yazık değil mi, onların hayalleriyle oynamaya kimsenin hakkı yok” dediği öğrenildi.

‘Demirören çekilmeli’

Ulusoy’un serzenişlerine şu şekilde devam ettiği ileri sürüldü:

“Bu sadece Abdullah Avcı olayı değildir. Türkiye’nin 82 vilayetinde de futbolsever, ‘Yeter artık Demirören’ diye bağırıyor. Bence de yeter! Demirören ve ekibi artık çekilmeli. Sadece Avcı’nın gitmesiyle bu iş çözülmez. Her saniye Türk futbolunu geriye götürüyor. Yeni teknik direktör kararını da yeni yönetim vermeli.”

TFF’nin Haziran’da yapılacak mali genel kurulun bu durumda seçimli bir genel kurula dönüşmesi için çalışmaların hızlandırdığı belirtildi. Ulusoy’un birçok kulüple temasa geçeceği ve tam destek alacağı da konuşuluyor.

3 büyüklerin Demirören’e karşı tavır koyacakları söylenirken, yaşanan MHK skandalları ve tahkim kurulu kararlarının bunda etken olduğu ifade ediliyor. Demirören’in ise önümüzdeki günlerde ekibiyle seçim konusunu değerlendireceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim