Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Gençlerbirliği Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfı'nın kurucusu ve onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın çağrısı üzerine Ankara'da yapılan toplantı ve alınan kararlar gerekçe gösterilerek toplantının ertelendiği belirtildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''15 Spor Toto Süper Lig kulübünün TFF'ye müracaat ettikleri "yayıncı kuruluşun sözleşmesinin uzatılmasının görüşülmesi" talebi ile ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı'nın ortak kararı ile Spor Toto Süper Lig kulüpleri, son durumun bilgilendirilmesi için 15 Şubat 2012 Çarşamba günü TFF-Kulüpler Birliği toplantısına davet edilmişti.

Ancak, 14 Şubat Salı günü öğlen saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu'na ulaşan ve 11 Süper Lig kulübünün imzasını taşıyan yazıda, konunun Gençlerbirliği Kulübü Betpas Başkanı Sayın İlhan Cavcav'ın yemek davetinde değerlendirildiği ve daha önceden Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen yetkilendirme kararlarının geçerliliğinden dolayı, toplantıya katılmalarına herhangi bir ihtiyaç olmadığına karar verildiği belirtilmiştir.

Esasen Spor Toto Süper Lig kulüplerine ait olan yayın hakkı değerlerinin görüşüleceği bir toplantıda, kulüplerimizin tamamının talebi ve müştereken hareket etmeleri vazgeçilmez bir olgudur. Bu sözleşmenin hukuki yönlerinin görüşüleceği toplantının, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin bir araya gelememeleri nedeniyle, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in de görüşleri alınarak ileri bir tarihe ertelenmesi gerekli olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''