Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, TFF başkan adaylığı sonrasında yarışa girebilmesi için gereken 60 imzayı toplamak için çalışmalarına devam ettiğini, ancak seçime bu nedenle giremezse de yargı yoluna başvuracağını söyledi.

İşte Radyospor'da Özgür Sancar'la Spor Kazanı programına konuşan Yarsuvat'ın Ajansspor tarafından derlenen sözleri;

“Seçim değil tayin”
Adaylığı hakkında yorumda bulunan ve “Aday olmak önemli değil sonunu getirmek önemli” diyen Yarsuvat, adaylık isteğinin yakın çevresi ve toplumdan iyi karşılık aldığını ifade ederken, “Eğer seçime girebilirsem başarılı olacağımı düşünüyorum. Mühim olan bu çevreyi yıkmak ve seçime girebilmek. O kadar hakim olunmuş ki, imzalar toplanmış, arkadaşlar imza toplamakla meşgul” dedi.

İmza toplama işleyişinin TFF statüsünde düzenlendiği şekilde hiçbir yerde olmadığını ifade eden ve sistemi eleştiren Yarsuvat “Bir nevi eliminasyon yapılmış, seçim değil tayin yapılmak istenmiş. 280 delege var, büyün ısrarlarımıza rağmen liste bile bize ancak dün gece verildi. Yangından mal kaçırır gibi sakladılar. Bir şey söyleme şansımız yok, olan oldu. Bunu kim yapıyor bilemiyorum” dedi.

“Demokratik değil”
İmza konusunun yer aldığı statünün 38. Maddesi’nin 2011 yılında değiştirildiğini ifade eden Yarsuvat, “Statüde ‘5’te 1 oy kullanacak olan üyenin takdim imzaları lazım’ deniyor. Bunu da normal görüyorsunuz ama altında küçük bir not daha var. Orada ise; ‘bir kimse birden fazla aday için imza veremez’ diyor. Bu da şu demek; hangi adamı gösteriyorsan ona imza atacaksın. 280 ya da 282 oy kullanacak olan delege var, biri yola erken çıkıp 200 imza almış ise, bir daha başkasının herhangi bir şansı yok. Seçime girme şansının önüne geçiyor ve bu hiç demokratik değil! Bunun iptal edilmesi hukuken mümkün. Bu nedenle böyle bir düzenleme seçim değil tayindir” ifadelerini kullandı.

“Yargı yoluna başvuracağız”
Yarsuvat bu konuda TFF yetkilileriyle görüşmediğini ve ancak yargı yoluna başvurup tedbir kararı isteyebileceklerini söyledi. Yarsuvat, “Henüz yargıya başvurmadım ama hazırlıklarımı yapmaya başladım. Olay yargıya düşünce hakim gerekli kararı verir. Biz toplantı gününe kadar çalışacağız. İmzayı toplarsak toplarız, toplamazsak da yargı yoluna başvuracağız” dedi.

“Galatasaray’a obez diyordum, bu obezin de obezi bir kuruluş”
Hukuki süreçte sonuç almaları durumunda TFF’nin daha demokratik hale geleceğini savunan Yarsuvat; “Hakimler özgür insanlardır özgür düşünürler. Belli prensiplere sahiptirler bu da anayasada belirlenmişti. Türkiye özgürlükçü bir anayasaya sahiptir ve öyle olmaya devam edecektir. Hakimler doğruyu bulup karar vereceklerdir. Öyle olunca da bu kuruluş değişir. Ben Galatasaray’a obez diyordum, bu obezin de obezi bir kuruluş. Kurum olarak fazla şişmiş bir kurum” dedi.

“Bunlar adaylıktan çekilmeleri için yapılıyor…”
Uğur Dündar’ın kendi listesinde aday olmasının tepki yaratması ve Dündar’ın “Böyle olacaksa çekileyim” dediği iddiasının hatırlatılması üzerine ise Yarsuvat, “Sadece Uğur Dündar’a değil bir çok arkadaşımıza sosyal medyadan bu yönde saldırılar oluyor. Bazıları kulüpçülükten kaynaklanıyor, bazıları adaylıktan çekilmeleri için yapılıyor. Sayın Uğur Dündar’a yapılan, kuvvetli bir arkadaşımız olduğu için bizim ekibin dışına almak için bir yöntem. Nitekim bana telefon açtı ve ayrılabileceğini söyledi ama ben de bunlara aldırmaması gerektiğini, yolumuza devam edeceğimizi söyledim” ifadelerini kullandı.

“Tüm kulüplerin desteği olur”
Galatasaray’da başkanlıktan ayrılması sonrasında kendisi hakkında olumlu görüşler sarf eden Fenerbahçe kulübü ile birlikte diğer tüm kulüplerin de desteğini alacağını iddia eden Yarsuvat, “Ancak bu desteği sağlamak için imza şartını yerine getirmek lazım. Ancak o şekilde seçim olacak, yoksa bu tayin. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon bizim dostumuz. Bunlar Türk futbolunun çekirdeğini oluşturuyorlar. En eski kulüp Galatasaray, Galatasaray da onlara hayat vermiştir, ondan önce Türkiye’de futbol bilinmiyordu zaten” dedi.

Yarsuvat seçimdeki şansının sorulması üzerine ise “Her aday şansını yüksek görür ben de o adaylardan biriyim. Şanslı olduğumu şansımı görmesem bu seçime, daha doğrusu tayine girmezdim. Ama ben girdikten sonra bunun bir tayin olduğunu gördüm” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim