Trabzonspor'un haklarını savunan ancak sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle bu yıl içerisinde PFDK tarafından üç kez cezaya çarptırılan ve toplam 20 ay hak mahrumiyeti cezası alan Yaşar Aşcıoğlu, PFDK'nın son cezasını açıklamasının hemen ardından yeniden PFDK'ya sevk edildi ve 20 aylık toplam cezayı bir adım öteye taşıma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yaşar Aşcıoğlu'na verilen toplam 20 aylık ceza, bir anlamda Türkiye Futbol Federasyonu yöneticiliğinin de sona ermesi anlamına geliyor.

2018'de genel kurula gidecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'na bu tarihe kadar görev alamayacak olan Aşcıoğlu, TFF Disiplin Talimatı'nın "Hak Mahmuriyeti" başlıklı 97. maddesine takıldı. TFF Disiplin Talimatı'nın "Hak Mahmuriyeti" başlıklı 97. maddesinde "İki sezon arasında geçen dönemler hak mahrumiyeti cezalarının infazında hesaba katılmaz"şeklinde bir ifadenin olması, Aşcıoğlu'nun ceza süresinin uzamasına neden olacak ve Aşcıoğlu'nun ceza bitiş süresi, TFF'de yeni yönetimin belirleneceği seçimin sonrasına denk gelecek.

Trabzonlu olan Yaşar Aşcıoğlu, toplamda aldığı 20 aylık ceza ile; bir başka Trabzonlu İbrahim Usta'nın toplam 18 aylık hak mahrumiyeti cezasını geçerek yeni ceza rekorunun (!) sahibi oldu.