Türk futbolunu yöneten kadroda yer alan ve daha önce Beşiktaş Kulübü’nde de yöneticilik görevlerinde bulunan Düren, 360’ta yayınlanan Centilmenler programına ilginç açıklamalar yaptı.

"STADI DEĞİL TRİBÜNÜ KAPATACAĞIZ

"Mete Düren, yeni sezonda uygulanacak yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda da bulunurken, "Para cezası, daha hafifleyerek giden bir gidişat olacak. Stad kapatmak değil, tribün kapatma şeklinde değiştirilecek." diyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Deplasman yasağı devam edecek ama deplasmanda bir kötü tezahürat olduğu zaman o, bir sonraki deplasmana seyirci alınmaması şeklinde yansıyacak. Yani eğer bir deplasmanda kötü tezahürat olursa, kötü tezahürat yapan takımın taraftarı bir sonraki deplasmana gidemeyecek. Daha önce deplasmandaki kötü tezahürat, iç sahada saha kapanmasına sebep oluyordu. Onu değiştiriyoruz. Yani, ev sahibi takımın taraftarı stada girebilecek. Yayıncı kuruluştan sponsorlara, loca sahiplerine sahada oynanan futbola kadar bu kötü durum etki ediyor, her kademe etkileniyor bundan.

"YABANCI SINIRININ İNECEĞİNİ 3 SENE ÖNCE SÖYLEMİŞTİK"

Mete Düren, yeni sezonda uygulanacak olan yabancı statüsü ile ilgili bir soru üzerine ise, "Karar 5+3. Biz yabancı sınırının ineceğini 3 sene önce belirtmiştik. O zaman Kulüpler Birliği 5+3'ü kabul etmişti, hatta alkışlarla kabul edilmişti. Geçen yıl gelen en büyük eleştiriler 'Kural nasılsa değişir' diye takımların transfer yapmasıydı. Hayır değişmeyecek, bu kural devam edecek. Bu sebeple birçok kulübün bütçesi değişti, dağıldı işte transfer politikası değişti." diyerek, şöyle cevap verdi: "Sonuçta 5+0+3, bu yıl 5+3 olarak değiştirildi. Yani yabancı tribünde beklemesin de, kenarda beklesin. Yabancı sınırlaması olmayan ülkelerin FIFA sıralamasına bakın, bir de kendi sıralamanıza bakın. Bizim o sıralamada altta olmamızın sebebi, önce kendi futbolumuz bir seviyeye gelecek ki sonra yabancı sınırı kalksın. Yerli futbolcu yabancı ile rekabet edebilecek düzeye gelmeli, bizde durum henüz öyle değil. Zaten niye bir kulüp durup dururken milyon eurolar vererek oyuncu getirmek zorunda kalıyor. Avrupa'dan bu kez gurbetçiler geliyor, mesele bizim yetiştiremememizden."
Editör: TE Bilişim